FOTO Cea mai bună fotografie făcută cu drona: ce este competiția „Above us only sky”

FOTO Cea mai bună fotografie făcută cu drona: ce este competiția „Above us only sky”

O fotografie cu „Kartoffelrækkerne”, Østerbro din Copenhaga tocmai a fost votată drept una dintre cele mai frumoase opt fotografii făcute din aer. Fotografia a fost făcută de Serhiy Vovk, un fotograf din Ucraina, cu drona.

Imaginile câștigătoare sunt selectate dintre 2624 de participanți din 116 țări și vor fi expuse la expoziția „Above us only sky” din Siena, Italia, la începutul lunii octombrie.

Cea mai bună fotografie făcută cu drona

Vederea “de pasăre” ne oferă capacitatea de a observa locurile de zi cu zi, oamenii și activitățile cu o perspectivă proaspătă. Și, uneori, cele mai neașteptate locații dau cele mai creative rezultate. Premiile Drone Photo celebrează cea mai bună fotografie și cel mai bun video aerian al anului, iar imaginile câștigătoare sunt unice și pline de inspirație.

Competiția mondială celebrează fotografia și videoclipurile cu drone, ca un spin-off al Premiilor Siena, un concurs de fotografie care promovează artele, cultura, tradițiile și monumentele internaționale. Premiile Drone Photo sunt menite să fie o cale de a aprecia măiestria în domeniu și de a o separa de fotografia tradițională cu aparatul foto.

Competiția este deschisă creatorilor care folosesc drone cu aripi fixe, elicoptere, vehicule aeriene fără pilot, baloane, dirijabile, rachete, zmee și parașute. Participanții pot trimite fotografii în până la opt categorii: Nuntă, Natură, Oameni, Urban, Animale, Abstracte, Sport și Video.

Un juriu internațional care reprezintă șase țări alege câștigătorii. Cei selectați își vor prezenta lucrările la o galerie din Siena, Italia, în timpul Festivalului Premiilor Siena și sunt invitați să participe la recepția de deschidere.

Premiul principal acordă 500.000 de euro  în echipamente fotografice și titlul de Fotograful Anului cu Drona. Câștigătorii categoriei primesc o statuetă de cristal Pangea Prize prezentată la ceremonia de premiere din octombrie. Juriul desemnează, de asemenea, pe locul doi pentru fiecare categorie, împreună cu distincții foarte apreciate. Toate imaginile sunt expuse la Siena la expoziția „Above Us Only Sky”.

Iată învingătorii chiar aici.