12 mai 2022 | 14:25

Ford recurge la măsuri drastice: ce se întâmplă cu producția

ACTUALITATE
Ford recurge la măsuri drastice: ce se întâmplă cu producția

În timp ce toată lumea se așteaptă ca criza globală a cipurilor să se atenueze în a doua jumătate a anului, gestionarea întreruperilor cauzate de aprovizionarea limitată devine din ce în ce mai grea în aceste zile.

Ford știe acest lucru foarte bine, deoarece compania tocmai a anunțat o serie de noi ajustări temporare de producție la fabricile sale din America de Nord. Motivul este pe cât se poate de simplu: deficitul global de semiconductori face imposibil ca gigantul american să mențină producția, așa că nu are altă opțiune decât să oprească temporar operațiunile la anumite unități până când inventarul este restabilit.

Două fabrici de asamblare diferite vor fi oprite în această săptămână.

Prima dintre ele este fabrica din Oakville, unde Ford produce Ford Edge și Lincoln Nautilus. A doua este uzina de asamblare Louisville din Kentucky și responsabilă pentru producția Ford Escape și Lincoln Corsair.

Criza semiconductoarelor este prezentă pe întreg mapamondul

Ambele fabrici vor opri producția pentru o săptămână întreagă, toate operațiunile urmează să revină la normal lunea viitoare.

Între timp, Ford încearcă tot felul de strategii pentru a face față ofertei limitate de cipuri care încă afectează producția de mașini, nu numai în SUA, ci și în restul lumii.

Compania americană încearcă să prioritizeze producția celor mai bine vândute modele ale sale, inclusiv Mustang și F-150. Cu alte cuvinte, inventarul de cipuri existent este direcționat spre completarea comenzilor pentru aceste modele, iar teoretic, asta înseamnă că timpii de așteptare pentru anumite vehicule Ford ar putea fi reduse substanțial.

Dar, pe de altă parte, dacă ai comandat o mașină Ford care nu este etichetată ca produs cu prioritate ridicată, timpul de așteptare ar putea fi substanțial mai mare. În unele cazuri, clienții așteaptă până la 12 luni pentru ca mașinile lor să fie expediate, dar având în vedere că deficitul de cipuri s-ar putea atenua mai târziu în acest an, timpul de așteptare nu ar trebui să crească atât de mult.