Vești bune pentru Ford: ce arată cifrele pentru afacerea din Europa

Vești bune pentru Ford: ce arată cifrele pentru afacerea din Europa

Ford a avut o marjă de profit de 3% în Europa în T1, după trei sferturi de pierderi, în ciuda unei scăderi a vânzărilor.

Ford Motor a publicat rezultate financiare „mai bune decât se aștepta” în Europa pentru primul trimestru, deoarece regiunea a revenit la profitabilitate după trei sferturi de pierderi, a spus compania.

Profitul net de 197 de milioane de euro în Europa a venit în ciuda scăderii vânzărilor de vehicule din cauza întreruperilor lanțului de aprovizionare, a declarat CFO John Lawler.

„A fost plăcut să văd că, deși am fost loviți de asta, Europa a înregistrat un trimestru mai bun decât se aștepta pentru noi”, a spus Lawler.

Vânzările Ford către dealerii din Europa au scăzut cu 9%, la 254.000, comparativ cu 278.000 pentru același trimestru al anului trecut, au arătat cifrele.

Veniturile au scăzut cu o sumă mai mică, până la 6,9 miliarde USD, comparativ cu 7,1 miliarde USD în anul precedent, deoarece prețurile medii mai mari au compensat parțial scăderea vânzărilor.

Profiturile aproape s-au înjumătățit, totuși, pentru o marjă de 3 la sută, comparativ cu 4,8 la sută pentru aceeași perioadă din 2021, au arătat cifrele Ford.

Ford a pierdut bani în regiune în ultimele trei trimestre

„Traiectoria de bază a afacerii noastre în Europa continuă să se îmbunătățească”, a spus CEO-ul Ford, Jim Farley, la apel.

În general, Ford a înregistrat o pierdere netă în primul trimestru de 3,1 miliarde de dolari, atribuită unei scăderi a valorii participației sale în producătorul de camioane electrice Rivian.

Ford a fost profitabil înainte de a contabiliza investiția din Rivian, deși câștigurile ajustate au scăzut cu 41% față de un an anterior, până la 2,3 miliarde de dolari înainte de dobânzi și taxe. Marja de profit ajustată a fost de 6,7 la sută, în scădere cu 4,1 puncte procentuale.

Farley a spus că Ford în Europa „creează un impuls către un viitor complet electric”, în timp ce lansează camioneta electrică mare E-Transit în regiune.

Compania va lansa încă trei vehicule electrice noi pentru pasageri și patru vehicule comerciale electrice noi până la sfârșitul lui 2024, cu intenții de a vinde peste 600.000 de vehicule electrice pe an până la sfârșitul lui 2026.

Citește și:
Etichete: