03 nov. 2022 | 13:25

Ferrari are de ce să fie optimistă: ce arată datele

ACTUALITATE
Ferrari are de ce să fie optimistă: ce arată datele

Ferrari ridică prognoza de profit pentru întregul an după o creștere a livrărilor trimestriale.

Ferrari își ridică previziunile de profit pentru rezultatele întregului an, inclusiv pentru câștigurile de bază, după ce a depășit așteptările în trimestrul al treilea susținut de o creștere de două cifre a livrărilor.

Cu toate acestea, compania a dat un ton mai prudent în marja acestor câștiguri de bază, văzute acum la aproximativ 35 la sută pentru acest an, față de o estimare anterioară de peste 35 la sută, a declarat producătorul auto miercuri.

Ferrari a spus că prețurile industriale și cheltuielile de cercetare și dezvoltare au crescut în ultimul trimestru, în principal din cauza deprecierii și amortizării mai mari și a inflației costurilor.

Producătorul de automobile a declarat că profiturile sale ajustate înainte de dobândă, impozite, depreciere și amortizare vor crește în acest an la peste 1,73 miliarde de euro, față de o previziune deja îmbunătățită de 1,70-1,73 miliarde de euro pe care a oferit-o în urmă cu trei luni.

Ferrari are o perioadă bună

În al treilea trimestru, EBITDA ajustat a crescut cu 17%, până la 435 de milioane de euro.

Ferrari ar putea închide în curând registrul de comenzi pentru primul său model de producție cu patru uși, Purosangue, din cauza cererii copleșitoare, au spus directorii.

El a spus că cererea pentru Purosangue de 390.000 de euro a depășit așteptările Ferrari. Modelele în ediție limitată sunt în mod normal vândute înainte de a fi dezvăluite public, dar acele modele au un număr total de câteva sute de unități, mai degrabă decât miile pe an planificate pentru Purosangue.

„Riscăm să nu reușim să satisfacem cererea și poate că va trebui să închidem recepția de comenzi foarte curând”, a declarat directorul comercial și de marketing al Ferrari, Enrico Galliera, la o previzualizare media a Purosangue la sediul companiei.

Purosangue va începe livrările în Europa anul viitor.