Ferrari a dat răspunsul final: ce se întâmplă cu mașinile autonome

Ferrari a dat răspunsul final: ce se întâmplă cu mașinile autonome

„Niciun client nu va cheltui bani pentru ca partea digitală din mașină să se bucure de condus”, a spus CEO-ul.

Ferrari și-a prezentat planurile de viitor în cadrul unui eveniment din Italia,  prezentându-și calea către un viitor complet electric. Anunțurile au inclus un succesor LaFerrari și o sugestie că SUV-ul său Purosangue nu va fi un off-road. CEO-ul Benedetto Vigna a confirmat o altă veste interesantă: nu va exista niciodată un Ferrari care se va conduce singur.

Vigna, care este directorul general de mai puțin de o lună, a dat un răspuns interesant când a fost întrebat de reporteri dacă vom vedea vreodată un Ferrari complet autonom.

Compania italiană a găzduit recent câțiva experți în inteligență artificială care au vrut să prezinte de ce Ferrari ar trebui să adopte conducerea autonomă. Directorul executiv Benedetto Vigna i-a invitat în schimb să facă o tură cu un Ferrari pe pista de curse Fiorano a companiei.

Ferrari-ul este pentru oameni, nu mașini

„Băieții AI s-au plimbat cu șoferul nostru de testare”, a declarat Vigna reporterilor la Maranello, după ce a dezvăluit strategia de electrificare a companiei. „Când au ieșit dintr-un Ferrari, mi-au spus, OK Benedetto, prezentarea noastră este inutilă”, conform Bloomberg.

CEO-ul Ferrari a continuat spunând că producătorul va continua să ofere și să dezvolte sisteme de asistență a șoferului, dar niciodată un sistem de autonomie de nivel 5, care să permită mașinii să circule fără intervenție umană.

„Niciun client nu va cheltui bani pentru ca partea digitală din mașină să se bucure de condus”, a spus Vigna pentru Bloomberg. „Valoarea omului, a omului din centru, este fundamentală.”

Ani de zile, compania a promis că nu va construi niciodată un SUV. Cu toate acestea, Purosangue este la doar câteva săptămâni de la debut.

Vremurile se schimbă. Deci, cine știe dacă Ferrari-urile care se conduc singure vor fi un lucru într-o zi.