Extreme H: primul raliu pentru vehiculele pe hidrogen

Extreme H: primul raliu pentru vehiculele pe hidrogen

Extreme E a organizat prima sa cursă de sport cu motor off-road complet electric în 2021, arătând că vehiculele electrice pot fi destul de capabile în condiții de curse noduroase.

Cu toate acestea, compania a dezvăluit o serie de curse complet nouă numită Extreme H, primul sport cu motor off-road din lume cu vehicule care rulează pe hidrogen.

În 2021, la primul eveniment de la Extreme E, Rosberg X Racing a ocupat primul loc la Desert X Prix din Arabia Saudită, cu piloții Johan Kristofferson și Molly Taylor la conducere. Evenimentul a avut multă emoție în jurul lui, datorită vehiculelor de teren în stil Baja fiind complet electrice. Un mare eveniment de sport cu motor în 2024 va avea loc pentru a ridica lucrurile, cu mașini care rulează atât cu sisteme de propulsie electrice, cât și cu celule de combustibil cu hidrogen.

Compania lucrează la propriul vehicul

Extreme H va avea loc și în Arabia Saudită, doar că de această dată, ambele curse se vor desfășura simultan, cu același format. Se pare că firma este deja ocupată să își dezvolte mașina Extreme H, cu speranța de a avea un prototip pregătit pentru curse până la începutul anului 2023. Vehiculul alimentat cu hidrogen va avea același sistem de propulsie și același șasiu ca și vehiculele Extreme E, dar va funcționa pe celule de combustibil cu hidrogen în loc de baterie.

Potrivit lui Alejandro Agag, fondatorul, „Extreme E a fost conceput pentru a fi un banc de testare pentru inovație și soluții pentru mobilitate. A devenit din ce în ce mai clar pentru noi că crearea unei serii de curse cu hidrogen este o evoluție naturală a misiunii noastre de a prezenta posibilitățile noilor tehnologii în cursa de a lupta împotriva problemelor climatice.” Apoi a spus că vehiculele vor funcționa cu „hidrogen verde”, folosind o combinație de apă și energie solară.

Deocamdată, nu este clar exact la ce să ne așteptăm sau la ce condiții trebuie îndeplinite pentru ca vehiculele să intre. Organizatorii analizează două layout-uri pentru vehiculele cu hidrogen, cele fiind curse combinate sau tranziție completă. Oricum ar fi, fanii curselor off-road au de așteptat încă două evenimente interesante, ca să nu mai vorbim de vehiculele epice care vor lovi pământul.