Incendiu puternic în Buzău. O fabrică a fost complet distrusă de flăcări

Incendiu puternic în Buzău. O fabrică a fost complet distrusă de flăcări

Un incendiu violent a izbucnit, luni noapte, la o fabrică de pe raza municipiului Buzău, focul cuprinzând mai multe tone de rumeguş, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU). Pompierii buzoieni au intervenit în Zona Industrială, în curtea Colegiului Tehnic, unde-și au sediul/punctul de lucru mai multe firme. Flăcările au afectat o suprafață de aproximativ 800 de metri pătrați. La fața locului s-au aflat peste 25 de salvatori.

Incendiu masiv la o fabrică din Buzău

Incendiul s-a manifestat la firma Bencomp, producătoare de lemn compozit și plastifiat. Au ars 10 tone de rumeguș, iar depozitul a fost complet distrus. Peste 25 de salvatori au acționat la faţa locului cu cinci autospeciale de stingere, o autospecială de lucru la înălţime, o autocisternă şi o autospecială de descarcerare.

Focul s-a propagat rapid la tonele de rumeguș uscat, fiind afectate aproximativ 10 tone de rumeguş pe o suprafaţă de circa 800 de metri pătraţi, într-un depozit de 6.000 mp, a precizat ISU.

Au ars 10 tone de rumeguș

Echipajele de intervenție din cadrul Detaşamentului de Pompieri Buzău au depus eforturi pentru eliminarea, în prima fază, a posibilităţilor de propagare a incendiului la vecinătăţi, la comandă aflându-se prim-adjunctul inspectorului şef, locotenent-colonel Mihail Loren Pascu.

„În acest moment fața locului ard aproximativ 10 tone de rumeguș pe o suprafață de aproximativ 800 de mp, într-un depozit de cca. 6000 mp. Printre forțele și mijloacele participante se numără 5 autospeciale de stingere cu apa și spumă, 1 autospecială de lucru la înălțime, 1 autocisternă și o autospecială de descarcerare și peste 25 de salvatori.

Pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău fac eforturi maxime pentru eliminarea în prima faza a posibilităților de propagare ale incendiului la vecinătăți, la comanda intervenției aflându-se Prim-Adjunctul Inspectorului Șef, dl. Locotenent-Colonel Pascu Mihail Loren”, au transmis reprezentanții ISU Buzău.

T

Trei case au fost cuprinse de flăcări

Recent, trei gospodării din municipiul Buzău au fost cuprinse de flăcări. Mai multe echipaje de pompieri au luptat să stingă focul. Din fericire, toate persoanele care locuiau în cele trei case afectate de incendiu au ieșit la timp și sunt în afara oricărui pericol.

Potrivit ISU, Detașamentul de Pompieri Buzău a intervenit, duminică, 8 mai, la un incendiu care se manifesta la trei gospodării în municipiul Buzău, cartier Mihai Viteazu, Străzile Pinului și Cometei. Au acționat trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autocisternă. În cele din urmă, incendiul a fost localizat și lichidat. Nu s-au înregistrat victime.

Citește și: