Ethereum, față în față cu momentul adevărului: când are loc ”The Merge”

Ethereum, față în față cu momentul adevărului: când are loc ”The Merge”

Deținătorii de criptomonede abia așteaptă să vadă sfârșitul lunii mai, o lună care nu a adus decât pierderi.

Și, deși este prea devreme să spunem dacă cel mai rău s-a terminat – Bitcoin este sub 30.000 de dolari în acest moment și ar putea scădea – se pare că industria va trece bine prin recesiune. Atâta timp cât fuziunea Ethereum merge bine, adică.

Dacă ai trăit sub o piatră cripto, „The Merge” se referă la actualizarea mult așteptată a blockchain-ului Ethereum, care va face ca criptomoneda nr. 2 să treacă la un model proof-of-stake, o schimbare care ar trebui să elimine preocupările despre impactul Ethereum asupra mediului și să-și îmbunătățească dramatic viteza tranzacțiilor.

Merge este cel mai recent nume pentru un proces care a fost în desfășurare de ani de zile și a fost amânat de mai multe ori decât poți număra. Dar autoritățile de vârf din Ethereum, inclusiv co-fondatorul Vitalik Buterin, spun acum că evenimentul va avea loc în august, când lanțul Beacon va fuziona cu principalul lanț Ethereum.

Ar fi bine să aibă dreptate. Crypto are mare nevoie de o victorie chiar acum, iar Ethereum reușind cea mai importantă actualizare din istoria blockchain-ului ar oferi asta. Ar demonstra că Ethereum este capabil de afaceri serioase. De asemenea, ar putea declanșa o creștere majoră a prețurilor ETH.

O mișcare așteptată

Deși șansele ca Ethereum să reușească fuziunea par promițătoare, există și motive de îngrijorare.

Săptămâna trecută, lanțul Beacon a experimentat un așa-numit eveniment de „reorganizare a blocurilor” care a văzut bifurcația blockchain-ului timp de șapte blocuri consecutive – o situație care nu a mai avut loc de ani de zile. Deși cauza pare să fi fost benignă, a declanșat o scurtă criză de încredere, deoarece apariția mai multor lanțuri Ethereum concurente, după ce fuziunea are loc ar fi o catastrofă.

Spre meritul lor, dezvoltatorii de elită care au ajutat la facilitarea fuziunii au procedat cu răbdare și metodic pentru a se asigura că noul blockchain Ethereum va fi exact cum trebuie.

Concluzia este că miza nu ar putea fi mai mare pentru fuziune, nu doar pentru Ethereum, ci și pentru industria cripto mai largă. Succesul va aduce o încredere reînnoită în viitorul Web3, în timp ce întârzierile ulterioare sau o execuție greșită vor declanșa o prăbușire a prețurilor și o nouă și urâtă Crypto Winter.

Toată lumea din comunitatea cripto, inclusiv Bitcoin Maxis, ar trebui să înrădăcineze Ethereum pentru a reuși acest lucru. Alternativa este o piață mult mai proastă decât cea în care ne aflăm acum.

Citește și:
Etichete: