12 oct. 2021 | 12:35

Ce se întâmplă cu Bitcoin, Ethereum: schimbări importante pentru investitorii în criptomonede

ACTUALITATE
Ce se întâmplă cu Bitcoin, Ethereum: schimbări importante pentru investitorii în criptomonede

Bitcoin începe să-și revină și să atingă maximele sale istorice. Iată ce trebuie să afli despre fluctuațiile și despre schimbările importante de pe piața criptomonedelor, dacă ești investitor.

Criptoactivele au înregistrat o revenire semnificativă săptămâna trecută. Cel mai mare criptoactiv din lume, Bitcoin, a crescut pe parcursul săptămânii.

Bitcoin este din nou pe val

După ce a început să se tranzacționeze sub 48.000 de dolari, a crescut joi la peste 54.000 de dolari și. De asemenea, a înregistrat noi câștiguri la începutul zilei de ieri, arată o analiză eToro, citată de Profit.ro.

Acum, criptoactivul se tranzacționează în jurul valorii de 56.500 dolari, cel mai ridicat nivel începând cu luna mai a acestui an. Maximul său istoric a fost de 63.569 dolari, pe 14 aprilie.

În ceea ce privește moneda Ethereum, a avut o săptămână oscilantă, cu o volatilitate semnificativă, dar este încă mult peste nivelurile de la sfârșitul lunii septembrie. ETH a început săptămâna trecută să se tranzacționeze în jurul valorii de 3.350 de dolari, iar vineri prețul său a ajuns la 3.665 de dolari. Pe fondul unei tendințe generale de creștere săptămâna trecută, criptoactivul a fost afectat de volatilitate – a scăzut pe 6 octombrie.

După ce Ethereum a început ziua la peste 3.500 de dolari, s-a prăbușit la 3.362 de dolari. Apoi a revenit la peste 3.600 de dolari.

ETH a înregistrat și el fluctuații puternice duminică târziu. Dar moneda se tranzacționează în prezent în jurul valorii de 3.600 de dolari.

Casa Albă ia în considerare reglementarea criptoactivelor. Președintele SUA, Joe Biden, și echipa sa iau în considerare publicarea unui ordin executiv privind reglementarea criptoactivelor. Acest ordin ar putea avea consecințe de amploare pentru această clasă de active.

Potrivit Bloomberg, citat de Profit.ro, ordinul este conceput pentru a coordona responsabilitățile diferitelor agenții federale în ceea ce privește gestionarea criptoactivelor. Acest ordin urmărește, de asemenea, să mandateze aceste agenții să studieze și să ofere recomandări pentru reglementarea criptomonedelor.