Dezastrul înregistrat de Bitcoin și Ethereum pare să se potolească: cum au început criptomonedele săptămâna

Dezastrul înregistrat de Bitcoin și Ethereum pare să se potolească: cum au început criptomonedele săptămâna

Când vine vorba de investiții în criptomonede, primele variante la care se gândesc majoritate pasionaților sunt Bitcoin și Ether. Acestea dau tonul întregii piețe și, în mod regretabil, trec printr-o perioadă foarte dificilă, de aproximativ o săptămână.

În cazul în care economiile tale de o viață sunt ținute în criptomonede, merită să ai în vedere câteva detalii referitoare la schimbările din ultimele săptămâni. Bitcoin și Ethereum au început săptămâna în declin. De fapt, au continuat devalorizarea începută acum câteva săptămâni, trendul menținându-se descendent cu câteva zile înainte de Crăciun.

Bitcoin și Ether, mai problematice ca niciodată

Bitcoin a înregistrat o volatilitate explozivă în ultima săptămână și, la final, a rămas ferm sub nivelul de 50.000 de dolari. Pentru un moment, lucrurile au arătat un pic mai roz pentru investitori miercuri, când și-a revenit pe la 49.000 de dolari.

Din păcate, la scurt timp după, și-a continuat trendul descendent și, pe parcursul zilei de luni, s-a tranzacționat în jurul cifrei de 46.000 de dolari. În mod surprinzător, deși nu este foarte clar dacă pe termen lung, Bitcoin a crescut din nou până a aproximativ 48.590 de dolari, la momentul redactării acestui material, o creștere de aproximativ 3.55% într-o singură zi.

Ethereum, fratele mai mic și mai sărac al Bitcoin, a respectat același trend, a mers pe o traiectorie similară. Miercuri s-a prăbușit până aproape de 3600 de dolari, înainte de a-și reveni în jurul pragului de 4000 de dolari. Săptămâna a început-o destul de jos, pe la aproximativ 3800 de dolari, dar se pare că, la fel ca Bitcoin, urcă un pic în sus, fără să fie foarte clar pentru cât timp. Detaliile de fond sunt însă irelevante. Semnificativ mai important este însă că, pentru un moment, un Ether se tranzacționează cu 4004 dolari, în creștere cu 1,47% pe parcursul ultimelor 24 de ore.

În final, volatilitatea sinonimă cu principalele criptomonede rămâne în vigoare și nu pare să plece nicăieri prea curând.

Citește și: