Epic Games a creat o aplicație mobilă care transformă fotografiile în modele 3D: cum funcționează RealityScan

Epic Games a creat o aplicație mobilă care transformă fotografiile în modele 3D: cum funcționează RealityScan

Epic Games a creat o aplicație mobilă care poate transforma fotografiile în scanări 3D. Capturing Reality, o companie cumpărată de Epic Games anul trecut, a creat un software fotogrametric numit RealityCapture.

Acest software poate converti rapid scanările laser sau imaginile în scanări 3D. Cu aplicația RealityScan, Epic Games speră să ofere utilizatorilor acces la aceeași tehnologie chiar de pe telefonul lor, conform Engadget.

Ideea este că utilizatorii vor putea scana oricând obiecte din lumea reală, pentru a le utiliza în proiectele lor. După ce te conectezi cu contul tău Epic Games, aplicația îți va solicita să faci cel puțin 20 de fotografii ale unui obiect. De asemenea, poți ține apăsat degetul pe butonul de capture, în timp ce te deplasezi în jurul obiectului. După ce aplicația prelucrează imaginile și le transformă într-un obiect 3D cu ajutorul serverelor RealityCapture, poți exporta scanarea în Sketchfab (o platformă de active 3D cumpărată de Epic Games în 2021).

Cu această aplicație, poți face mai multe lucruri

Astfel, vei putea apoi să vinzi activul altor creatori sau să îl utilizezi pentru propriile proiecte 3D, realitate virtuală și realitate augmentată. Dezvoltatorii de jocuri ar putea găsi aplicația deosebit de utilă, dacă au nevoie de un anumit articol pentru a-l plasa într-un mediu virtual. După cum se întâmplă deja, Epic Games tocmai a deschis accesul la Unreal Engine 5.

Epic Games testează o versiune beta a aplicației cu un număr limitat de utilizatori iOS înainte de lansarea mai extinsă, cu acces timpuriu, pe iPhone, în această primăvară. O versiune pentru Android a RealityScan va ajunge la utilizatori mai târziu în acest an.

Astfel, fotografierea lucrurilor din lumea reală pentru experiențele digitale a fost în mod tradițional complicată și tehnică și necesită multă muncă. Acum, în versiune beta limitată, RealityScan preia ceea ce le place oamenilor la RealityCapture — scanare 3D rapidă și ușoară — și îl pune în mâinile oricui are un smartphone, transformând camerele lor într-o sursă nesfârșită de creativitate.

Citește și: