Dușmanul tăcut al rasei umane: „boala” care face ravagii și îngrijorează până și OMS

Dușmanul tăcut al rasei umane: „boala” care face ravagii și îngrijorează până și OMS

Omenirea se confruntă cu o sumedenie de boli care au nefericita „îndatorire” de a scurta viața omului sau, după caz, să o chinuie pe termen îndelungat. Însă există o anumită „boală” care acționează asupra întregii specii, nu numai asupra individului, în sine.

Infertilitatea este în creștere, în lume, avertizează specialiștii de la OMS. În paralel, trebuie notat că, în ciuda acestor statistici sumbre, populația de pe Glob atinge acum cifra de 7,953,952,577, comparativ cu anii ’50, spre exemplu, când pe planeta noastră locuiau 2,556,000,053 de oameni.

Cu toate astea, problema infertilității este una cât se poate de gravă, de vreme ce nașterile umane, pe Pământ, nu sunt repartizate egal, din punct de vedere al națiunilor, însă nici din punct de vedere al păturilor sociale. Așadar, în scurt timp, acest lucru s-ar putea să ducă la suprapopularea anumitor regiuni și depupularea altora.

Zeci de milioane de cupluri se confruntă cu fenomenul infertilității. Prin definiție, infertilitatea se instalează în momentul în care un cuplu întreține raporturi sexuale neprotejate, timp de un an de zile, însă în urma acestora nu se produce sarcina.

OMS avertizează că 48 de milioane de cupluri suferă de această „boală”

Conform mărturiilor recente emise de OMS (Organizația Mondială a Sănătății), mai bine de 48 de milioane de cupluri suferă de infertilitate. Cifrele arată că, raportat la fiecare individ în parte, vorbim despre 186 de milioane de oameni care sunt fizic incapabil de a aduce pe lume un copil. Cauzele infertilității, potrivit OMS și ghidurilor Ministerului Sănătății sunt: infertilitate inexplicabilă (fără cauze feminine/masculine identificate) – 25%, disfuncții ovulatorii – 25%, disfuncții tubare – 20%, factori masculini care produc infertilitate – 30%, afecțiuni uterine și peritoneale – 10%.

Ba mai mult, vârsta ar fi, de asemenea, unul dintre factorii care conduc la instalarea infertilității, mulți dintre adulții prezentului preferând să aibă copii din ce în ce mai târziu.

Ce putem face în legătură cu această problemă? În mod evident, soluții ar fi. Însă aici ține atât de implicarea statului, cât și de dorința efectivă a oamenilor de a concepe un copil.

Conform unor statistici, numărul celor care își doresc un copil este în scădere.

Citește și: