Donald Trump, critici la adresa Ucrainei. De ce ar fi trebuit să dea Rusiei Crimeea

Donald Trump, critici la adresa Ucrainei. De ce ar fi trebuit să dea Rusiei Crimeea

Invazia lui Vladimir Putin în Ucraina continuă, iar fostul președinte american Donald Trump continuă să-și dea cu părerea despre aceasta. În prezent, el a reluat afirmația sa potrivit căreia, dacă ar fi fost reales, Putin nu ar fi îndrăznit niciodată să înceapă război. Fostul președinte al SUA a reluat și a o declarație potrivit căreia Ucraina ar fi trebuit să încheie un acord și că, din moment ce țara nu a făcut acest lucru, se pot aștepta la o preluare la scară largă a puterii de către Rusia.

Trump critică Ucraina

Trump a intervenit în mod repetat în legătură cu Ucraina de când a început invazia, de la afirmația falsă din februarie că soldații americani au fost trimiși în Ucraina pentru a lupta împotriva Rusiei, la descrierea invaziei drept o misiune de „pacificare”, până la insistența mereu prezentă că el, Trump, ar putea rezolva singur toate problemele dacă ar fi doar consultat.

Acum, apărând la un podcast, Trump și-a reiterat afirmațiile potrivit cărora invazia nu ar fi avut loc cu el în funcție – dar sugerează, de asemenea, că Ucraina este de vină, pentru că ar fi trebuit să „facă o înțelegere” și să cedeze Crimeea lui Putin.

Ucraina trebuia să fi cedat Crimeea Rusiei

Trump a acuzat Ucraina că nu a cedat Crimeea înainte de invazia Rusiei și a spus că Putin va „prelua acum tot locul”.

„El nu ar fi făcut-o, cu mine. Nu ar fi făcut-o. Cel puțin, ar fi trebuit să facă o înțelegere. Ar fi putut renunța la Crimeea. Ar fi putut să facă ceva cu NATO, să spună „bine, nu vom adera la NATO.”

Și ați fi avut o țară, pentru că eu cred că Putin a vrut să facă o înțelegere. Acum nu cred că vrea să facă o înțelegere.

Cred că este mult mai greu să faci o înțelegere. El aruncă totul în aer. Va prelua tot locul. Este foarte, foarte trist să urmărești ce s-a întâmplat cu Ucraina”, a spus Donald Trump.