Diferențe temporale majore între filmul lui Bong Joon-ho și serialul TNT: Snowpiercer, explicat

Diferențe temporale majore între filmul lui Bong Joon-ho și serialul TNT: Snowpiercer, explicat

O cronologie „Snowpiercer” arată că există anumite diferența între film și seria de televiziune. Publicată pentru prima dată în 1989, seria de romane grafice de origine franceză, „Le Transperceneige”, de Jacques Lob, Benjamin Legrand și Jean-Marc Rochette, a fost adaptată pentru prima dată într-un lungmetraj de regizorul câștigător al Oscarului, Bong Joon-ho.

În urma lansării oficiale a primului „Snowpiercer”, în 2013, popularitatea romanului grafic a „explodat”, astfel că Titan Comics a lansat o traducere în limba engleză în anul imediat următor. Aceasta a constat din două volume: „The Escape” și „The Explorers” (care include, de asemenea, și „The Crossing”). Un al treilea volum, „Terminus”, a fost lansat în 2016, urmat de o trilogie de tip prequel, în 2019.

Bazat parțial pe filmul din 2013 și pe romanul grafic, serialul de televiziune „Snowpiercer” a debutat pe TNT în luna mai a anului 2020, și reprezintă o readucere la viață a acestui concept.

Versiunea lui Bong este plasată la 15 ani după încercarea omenirii de a opri încălzirea globală prin injecție de aerosoli stratosferici, experiment care eșuează lamentabil și se întoarce împotriva lor, dând naștere unei noi era glaciare.

Cât despre serial, acțiunea acestuia se petrece la doar șapte ani după ce lumea devine o mare înghețată, iar ce a mai rămas din omenire se refugiază într-un tren susținut de excentricul Mr. Wilford.

Romanul grafic „Snowpiercer” oferă explicațiile pe care fanii le așteptau, poate, de prea mult timp

Titan Comics a lansat o cronologie oficială pentru „Snowpiercer”, pentru a-i ajuta fani să înțeleagă diferențele subtile dintre romanele grafice, filmul lui Bong și seria TV recentă.

Snowpiercer-official-timeline-graphic-novels

Această cronologie poate fi ghidul perfect, destinat tuturor fanilor francizei „Snowpiercer”, care au văzut filmul și/sau serialul TV și sunt interesați să afle mai multe detalii despre diferențele dintre toate reprezentările conceptului de „locomotivă veșnică”.

În cazul în care nu ați apucat să vedeți nici filmul și nici serialul, aflați că, cel puțin serialul, se află pe Netflix, în acest moment, cu două sezoane complete și cu un al treilea în curs de publicare, pe măsură ce TNT lansează câte un nou episod.