Deţinutul evadat din Spitalul „Bagdasar Arseni”, prins de autorități în Sectorul 1 al Capitalei

Deţinutul evadat din Spitalul „Bagdasar Arseni”, prins de autorități în Sectorul 1 al Capitalei

Este alertă în Capitală! Un deţinut periculos, condamnat la 23 de ani de închisoare pentru tâlhărie, a evadat din Spitalul „Bagdasar Arseni”, unde era la internat pentru investigaţii medicale. Bărbatul a fugit în pantaloni scurţi şi halat alb, iar acum polițiștii îl caută peste tot. Conducerea Penitenciarului Rahova face apel la populație, pentru orice informaţie cu privire la persoana în cauză.

Alertă în Capitală, după ce un deținut periculos a evadat din Spitalul „Bagdasar Arseni”

Update ora 14.43. Deţinutul care a evadat din Spitalul „Bagdasar Arseni”, unde era internat pentru investigaţii medicale, a fost prins în zona Piaţa Matache de angajaţi ai Penitenciarului Rahova. Acesta va fi dus la Secţia 4 de Poliţie, potrivit Agerpres.

Știrea inițială

Deţinutul Adrian Constantin Dincă (32 de ani), condamnat definitiv la 23 de ani şi 10 luni de închisoare pentru tâlhărie calificată, clasat în regim de maximă siguranţă, a părăsit, miercuri dimineața, Spitalul „Bagdasar Arseni” din Bucureşti, unde se afla internat pentru investigaţii medicale.

În momentul evadării, fugarul era îmbrăcat cu pantaloni scurţi de culoare bleumarin, tricou de aceeași culoare, halat alb şi mască chirurgicală, iar în picioare avea adidaşi de culoare neagră, cu talpă albă.

Polițiștii îl caută peste tot

Polițiștii bucureșteni sunt în alertă, după ce Adrian Constantin Dincă, condamnat la 23 de ani de detenție, a fugit dintr-un spital de urgență unde era adus din pușcărie, pentru tratament medical.

Citește și Violențe într-o închisoare din Ecuador. Cel puțin 43 de deținuți au murit, în timp ce alți 100 au evadat

Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului București-Rahova, inspectorul de poliție penitenciară Raluca Gheorghe, „marți, în jurul orei 07:17 , deținutul Dincă Adrian Constantin, în vârstă de 32 de ani, condamnat definitiv la o pedeapsă privativă de libertate de 23 de ani și 10 luni pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată (234 NCP), clasat în regim maximă siguranță, a părăsit Spitalul „Bagdasar Arseni” din București, unde se afla internat pentru investigații medicale”.

S-a dat alarma în țară și la frontieră

După ce s-a constatat dispariția individului, au fost dispuse măsuri specifice, în vederea capturării lui. În acest sens, au fost sesizate secţiile 15 şi 26 de Poliţie, s-a alarmat personalul și au fost trimise echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi Secţia Urmăriri din cadrul Direcţiei Generale a Municipiului Bucureşti. De asemenea, oamenii legii cooperează cu Inspectoratul General al Poliţiei Române, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră. Nu este exclus ca deținutul să încerce să fugă din țară.

Anchetă internă la Penitenciarul Rahova

În plus, conducerea Penitenciarului Rahova, unde era încarcerat Adrian Constantin Dincă, a dispus demararea unei verificări interne, care să stabilească exact circumstanţele procedurii acestui evenimentu=.

Părăsirea de sub escortă fără autorizare este considerată evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani.

Reprezentanții închisorii anunţă că, pentru orice informaţie cu privire la persoana evadată, românii pot apela numărul unic de urgenţe 112 sau Penitenciarul Bucureşti – Rahova: 021/420 0810, 0752.090.229.

Citește și: