De ce le este „frică” oamenilor să răspundă la telefon, în 2022: explicația cercetătorilor
În cazul în care nu știai, există din ce în ce mai mulți oameni cărora le este frică de apelurile audio.
Iar dacă acest fenomen părea izolat, până de curând, se pare că el s-a extins considerabil în ultimii ani. Așadar, ai șanse reale să auzi mult mai des mărturii conform cărora semenilor noștri nu le place să răspundă la telefon.
Fobia de răspuns la telefon, o problemă reală a generației noastre
Ceea ce părea un eveniment izolat, asociat adesea cu un nivel ridicat de „alintătură”, un pic mai pronunțat în cazul anumitor persoane care refuză să răspundă la telefon, se pare că este ceva mult mai des întâlnit, în realitate.
Fobia de răspuns la telefon se manifestă, în mod deosebit, la mileniali, dar și la generațiile care au venit după aceștia.
Oamenii de știință sunt de părere că există o explicație validă pentru care din ce în ce mai mulți oameni preferă comunicarea prin mesaje scrise, în detrimentul clasicului apel audio.
În primul rând, se pare că ne-am obioșnuit prea mult cu trimiterea de mesaje text, întrucât aceasta pare și este principala metodă de socializare, în ultimii ani. WhatsApp, Twitter, Facebook, iată numai câteva dintre aplicațiile care ne-au modelat modul în care relaționăm unii cu ceilalți.
Apoi, spun specialiștii, ar exista un alt motiv pentru care oamenii evită apelurile audio: faptul că un asemenea tip de conversație nu le dă oportunitatea de a se gândi la un eventual răspuns. Cu alte cuvinte, nu ne este neaparat teamă de a vorbi cu cineva, ci de faptul că s-ar putea să ne pripim în a răspunde, atunci când suntem întrebați ceva important.
Totuși, există o soluție pentru asta. Îi poți cere oricând interlocutorului tău să revină cu un alt apel, atunci când te simți mult mai pregătit pentru a face față discuției.