09 mart. 2022 | 10:47

Dacia, victorie fără precedent: totul pleacă din Germania, a dat peste cap toată piața

ACTUALITATE
Dacia, victorie fără precedent: totul pleacă din Germania, a dat peste cap toată piața

Dacia pare să fie imună la criza de semiconductoare, la conflictul din Ucraina, la o serie de fenomene geopolitice. Constructorul de la Mioveni o duce bine și se bucură de o performanță impresionantă în majoritatea piețelor în care activează.

La câteva zile după ce s-a bucurat de o performanță impresionantă în Marea Britanie, Dacia înregistrează o victorie remarcabilă și în cea mai mare piață auto din Europa, Germania. Când vine vorba de creșterea de la un an la altul, într-o piață care a înregistrat o creștere de doar 3%, constructorul de la Mioveni s-a bucurat de o creștere de 100%, în mod impresionant.

Dacia, victorie după victorie

La fel ca Polestar și Tesla, Dacia se bucură de o creștere în totală neconcordanță cu întreaga piața auto din Germania. Practic, februarie a continuat revenirea pieței după un an 2021 dezastruos, mai ales din cauza crizei de semiconductoare și mai puțin din cauza pandemiei.

Ca referință, în februarie 2022, Dacia s-a bucurat de 4039 de mașini înmatriculate în Germania, o creștere de 123,8% comparativ cu aceeași perioadă din 2021. Per total, în primele două luni, discutăm de 8030 de mașini românești înmatriculate în cea mai mare piață auto din Europa. În procente, după primele două luni, constructorul de la Mioveni se bucură deja de un avans anual de 116,2%, chiar dacă nu are neapărat o cotă de piață impresionantă, doar 2% în februarie și 1,7% pentru primele două luni.

În rest, piața din Germania pare să fie dominată de Polestar, cu o creștere de 250%, dar doar 364 de autoturisme înmatriculate. Tesla, în schimb, cu o creștere de 209%, reușește să depășească Dacia din prisma numărului de unități înmatriculate, 5994.

Până nu demult, Volkswagen era liderul absolut în Germania și, deși își păstrează prima poziție în clasament, a înregistrat o scădere de 8 procente, în timp ce Ford a pierdut 11,7% de la an la an, iar BMW a scăzut cu 5,4%. Opel a pierdut 6% în aceeași unitate de timp.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele