Dacia, mai relevantă ca niciodată: performanța la care nu s-ar mai fi așteptat nimeni în 2022

Dacia, mai relevantă ca niciodată: performanța la care nu s-ar mai fi așteptat nimeni în 2022

Într-o perioadă în care tensiunile geopolitice din Europa de Est au pus pe jar întreaga planetă, fanii Dacia au parte de vești bune. Constructorul de la Miveoni tocmai a înregistrat o victorie importantă.

În februarie 2022, vânzările de autoturisme noi din Marea Britanie au înregistrat o creștere de 15%, până la 58.994 de unități. Acest număr este cu atât mai impresionant în contextul deficitului global de semiconductori care continuă să facă probleme pentru majoritatea producătorilor din industria auto și nu numai. Mai interesant decât atât, însă, în anunțul Asociației Producătorilor și Comercianților de Automobile din Regatul Unit (SMMT) este însă performanța Dacia din această țară.

Victorie importantă pentru Dacia în Marea Britanie

Deși piața auto este departe de a reveni la performanțele pre-pandemice, există totuși semne importante de revenire. Momentan, însă, înmatriculările de mașini noi se află însă sub nivelul din februarie 2020 cu aproximativ 25,9%, chiar și cu creșterea de 15% menționată mai sus față de 2021.

Dacă ne uităm însă la Dacia, constructorul de la Mioveni a înmatriculat 379 de vehicule în Regatul Unit, în creștere cu aproximativ 30% față de perioada similară din 2021, când înmatricula doar 293 de unități. În perioada ianuarie – februarie 2022, Dacia a vândut 2.232 vehicule pe piața britanică, în creștere cu 98,05% față de perioada similară din 2021, când a înmatriculat 1.217 unități. La această oră, victoria a fost înregistrată, în ordine, de către Vauxhall Corsa, Mini, Vauxhall Mokka, Tesla Model Y și Tesla Model 3.

La fel ca în alte țări dezvoltate din Europa, cota de piață a mașinilor electrice crește într-un ritm accelerat și în Marea Britanie. Este vorba de 17,7% în februarie 2022, față de 6,9% în aceeași perioadă din 2021. Vehiculele pe benzină au ajuns acum la 40,6%, în timp ce partea de diesel vorbim de 6,6%. Este important de reținut că, din 2030, vânzările de mașini noi pe benzină și motorină vor fi interzise în Regatul Unit.

„În pofida cifrelor scăzute în mod tradițional în februarie, consumatorii trec din ce în ce mai mult la achizițiile de vehicule electrice. Mai mult ca niciodată, este necesară accelerarea investițiilor în infrastructură, pentru a face față acestei creșteri. Guvernul trebuie să sprijine în continuare rețeaua de puncte de încărcare pentru vehicule electrice”, a apreciat directorul general al SMMT, Mike Hawes.

Marea Britanie este a doua cea mai mare piață auto din Europa, după Germania, dar înaintea Franței, Italiei și Spaniei.

Citește și: