Dacia Duster, senzațională: ar putea băga în faliment Tesla, BMW și Mercedes [FOTO]

ACTUALITATE
Dacia Duster, senzațională: ar putea băga în faliment Tesla, BMW și Mercedes [FOTO]
20 nov. 2022 | 14:46

Autoturismele marca Dacia se bucură de un succes fenomenal, având în vedere raportul calitate-preț. Dintre cele mai căutate modele face parte și Dacia Duster, mașină a cărui nou concept ar putea băga în faliment uriașii industriei precum BMW, Mercedes sau Tesla.

Numărul de vânzări al modelului Dacia Duster este impresionant, însă explicația stă în utilitatea acestui model, dar și raportul calitate-preț, destul de greu de depășit. Încă de la început, Duster a reușit să atragă mulți simpatizanți datorită utilității sale și a capacităților pentru terenul accidentat.

În cazul în care Dacia ar vrea să meargă și mai departe cu acest model, probabil cel mai de succes model ar fi Velociduster. Un artist grafic cu pseudonimul Pistonzero este cel care a randat autoturismul românesc la ceea ce a denumit „Velociduster”.

dacia duster faliment

Dacia Duster „Velociduster” (Credit FOTO: Pistonzero)

Acest prototip reprezintă o camionetă care este complet echipată pentru off-rod. Astfel, în cazul în care Dacia ar lua decizia de a construi cea mai bună versiune a lui Duster, cu siguranță acesta ar fi modelul care ar da bătăi de cap companiilor uriașe.

Velociduster pare să nu împrumute prea multe de la actualul model, fiind inspirat mai mult din modelul celor de la Ford, F-150 Raptor. Acest tip de mașină este utilizat în mod normal în competițiile Baja. Velociduster prezintă o caroserie lată echipată cu roți pe măsură și anvelope pentru terenul accidentat, în timp ce suspensiile ridică mult garda de la sol.

Dacă Dacia ar scoate acest model, ar băga în faliment marile companii

Brațele de suspensie sunt unele mari, în timp ce amortizoarele de la Fox ar permite mașinii să abordeze orice tip de teren. Din randare se poate observa că mașina s-ar afla pe un șasiu tubular, așa cum este folosit în mod normal în cazul autovehiculelor de competiție.

Pentru a face față terenului accidentat, mașina este echipată cu mai multe scuturi de protecție și bare metalice, în timp ce partea din spate prezintă o punte rigidă, lucru care s-ar putea înțelege că mașina este dotată doar cu tracțiune spate.

Caroseria este de tip pick-up, însă lățimea acesteia este cu mult lățită, alegerea fiind motivată de acomodarea anvelopelor masive. Jantele alese de către grafician sunt de la Rotiform, în timp ce anvelopele Toyo completează imaginea mașinii.

La interior, mașina prezintă un bord digital amplasat în spatele volanului sport, similar cu cele care se regăsesc pe mașinile de raliu. De asemenea, frâna de mână pare a fi una hidraulică, iar cușca de protecție este nelipsită din acest model imaginar. Chiar dacă acest model are șanse extrem de mici să ajungă în faza de producție, cu siguranță Velociduster ar fi unul dintre cele mai interesate mașini de off-road.

dacia duster faliment

Dacia Duster „Velociduster” (Credit FOTO: Pistonzero)