04 mart. 2022 | 11:25

Cyberpunk 2077 și The Witcher, victimele războiului din Ucraina: decizia dezvoltatorului

ACTUALITATE
Cyberpunk 2077 și The Witcher, victimele războiului din Ucraina: decizia dezvoltatorului

Oprește vânzările de „Cyberpunk 2077” și toate titlurile din magazinul GOG în cele două țări.

CD Projekt Red spune că va înceta să-și vândă jocurile pentru moment atât în Rusia cât și în Belarus, după invazia din Ucraina. Oamenii din aceste două țări nu vor mai putea cumpăra jocuri editorului – cum ar fi Cyberpunk 2077 și The Witcher 3: Wild Hunt – sau orice titlu din magazinul său GOG.

„Astăzi, începem să lucrăm cu partenerii noștri pentru a suspenda vânzările digitale și pentru a înceta livrările fizice în stoc ale produselor CD PROJEKT Group, precum și a tuturor jocurilor distribuite pe platforma GOG, către teritoriile Rusiei și Belarusului”, a scris CDPR într-un comunicat publicat pe Twitter. Jocurile editorului sunt vândute pe mai multe platforme digitale, inclusiv magazinele Xbox, PlayStation și Nintendo Switch, precum și Steam, Epic Games Store și Google Stadia.

Într-o notă adresată investitorilor, CDPR a spus că Rusia și Belarus au reprezentat aproximativ 5,4% din veniturile sale și 3,7% din vânzările GOG în ultimele 12 luni.

Industria jocurilor susține Ucraina

CDPR a spus că „este alături de poporul Ucrainei”. A doua zi după începerea invaziei, a donat aproximativ 242.000 de dolari unui grup umanitar în sprijinul victimelor conflictului.

„Deși nu suntem o entitate politică avizată să influențeze direct chestiunile de stat și nu aspirăm să fim una, credem că entitățile comerciale, atunci când sunt unite, au puterea de a inspira schimbarea globală în inimile și mințile oamenilor obișnuiți, „, a spus CDPR.

Acesta a recunoscut că decizia va avea impact asupra jucătorilor din Rusia și Belarus care nu sunt implicați în invazie și, probabil, se opun, „dar prin această acțiune dorim să unim și mai mult comunitatea globală să vorbească despre ceea ce se întâmplă în inima Europei. ”

Mișcarea vine în urma unei solicitări din partea viceprim-ministrului Ucrainei pentru companiile de jocuri video de a bloca temporar conturile jucătorilor din Rusia și Belarus.

De asemenea, EA Sports a anunțat că va elimina echipele rusești și belaruse din jocurile FIFA și NHL.