Curs de blackout în cea mai mare țară din Europa: încep pregătirile pentru penele de curent
Mai ții minte știrile despre blackout care au făcut înconjurul redacțiilor din toată țara, în urmă cu doar câteva luni? Nu știm dacă erau false sau adevărate sau dacă aveau un sâmbure de veridicitate, cert este că acum apar noi informații despre acest subiect, iar concluziile le putem contura fiecare dintre noi, în funcție de propriile judecăți.
Ei bine, se pare că în cea mai puternică și prosperă economie europeană, cea a Germaniei, oamenii sunt învățați cum să procedeze în cazul in care se confruntă cu o mare pană de curent. Da, ai citit bine. Dacă vine acel moment de blackout, cetățenii sunt informați, la cursuri de specialitate, cum să acționeze, ce să facă și ce să nu facă, astfel încât să depășească cu bine momentul.
Organizațiile caritabile din Germania au început să ofere cursuri gratuite despre cum oamenii se pot descurca în cazul în care se taie curentul. Cursurile sunt desfășurate în numele BBK, Oficiul Federal pentru Protecție Civilă și Asistență în caz de Dezastre.
Blackout – cursuri la care înveți cum să te descurci fără electricitate, zile sau chiar săptămâni la rând
Conform celor ce organizează astfel de cursuri, e important ca oamenii să știe cum să se descurce în cazul în care se oprește alimentarea cu electricitate, mai ales că, în zilele noastre, aproape orice activitate am desfășura este strâns legată de funcționalitatea sistemului de electricitate.
Fie că lucrăm pe computer, fie că ne relaxăm la tv, fie că facem mâncare la plita electrică sau ne jucăm jocuri video, totul depinde de curentul electric. Mai mult, unele case sunt inteligente, au funcții de a se încuia, a se descuia, au camere video, sistem wireless ce nu pot funcționa dacă energia electrică lipsește.
Ei bine, iată de ce e vital pentru oamenii din ziua de azi să învețe să se descurce pe anumite perioade de timp, fără electricitate.
„Dacă se oprește alimentarea cu electricitate atunci nimic nu mai funcționează. Și trebuie să înțelegem ce înseamnă cu adevărat această expresie”, a spus Birgitt Eberlin, instructoare care lucrează pentru organizația caritabilă Workers’ Samaritan Federation (ASB).
Notă: această știre nu se dorește a fi alarmistă și nici nu are ca scop avertizarea populației cu privire la anumite posibilități de materializare sau nu a unor scenarii de acest tip. Este vorba doar de transmiterea unei informații de interes general.