24 iul. 2022 | 08:55

Cum să ștergi fișierele temporare pe Windows: câteva trucuri utile

ACTUALITATE
Cum să ștergi fișierele temporare pe Windows: câteva trucuri utile

Fișierele temporare Windows, după cum sugerează și numele, sunt fișiere create de anumite programe atunci când sunt utilizate pe dispozitivul tău. Aceste fișiere se pot adăuga rapid și consumă spațiu de stocare valoros.

Disk Cleanup este un program care îți permite să ștergi rapid fișierele care nu sunt necesare, inclusiv fișierele temporare. Pentru a lansa Disk Cleanup, tastează „Disk Cleanup”, în bara de căutare Windows, și apoi dă click pe aplicația din rezultatele căutării.

Se va deschide fereastra Disk Cleanup pentru Windows (C:). Bifează caseta de lângă fiecare tip de fișiere temporare pe care le vrei șterse și apoi dă click pe „OK”.

Imediat va apărea un mesaj pop-up care îți va cere să confirmi. Sistemul va începe apoi ștergerea fișierelor temporare selectate.

Cum să ștergi fișierele temporare din Windows, direct din aplicația Setări

Mai întâi, deschide Setări, dând click pe pictograma Windows, din colțul din stânga jos al desktopului, apoi pe pictograma care seamănă cu o „șaibă”. Alternativ, apăsă Windows+i. Aici, vei da click pe opțiunea „Sistem”, ca mai apoi pe „Stocare”, în panoul din stânga. Pe ecranul următor, accesezi „Fișiere temporare”, din grupul Windows (C:). Va apărea o listă cu ceea ce sistemul tău consideră fișiere temporare. Bifează caseta de lângă fișierele dorite și dă click pe „Eliminați fișierele”.

Poți face asta și manual

Dacă îți place să faci singur anumite operațiuni, poți, de asemenea, să ștergi manual fișierele temporare din File Explorer.

În loc să sapi prin mai multe straturi de foldere încercând să localizezi folderul Temp, poți utiliza o comandă rapidă. Mai întâi, apasă Windows+R pentru a deschide aplicația Run. Odată deschisă, tastează %temp%, în caseta de text, și de acolo poți sterge absolut tot ce vrei.

Pe scurt, tot ce ai nevoie să faci este să dai un CTRL+A+DELETE.

Nu uita, mai apoi, să îți golești și coșul de gunoi.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele