01 mai 2022 | 09:00

Cum repornești un telefon cu butonul de power defect, Android sau iPhone

ACTUALITATE
Cum repornești un telefon cu butonul de power defect, Android sau iPhone

Nu puține sunt telefoane al căror buton de power se strică, mai repede sau mai târziu. Nu trebuie să ai un iPhone sau Android pentru a te afla în situația în care nu îți mai poți închide sau reporni smartphone-ul.

Cu cât folosești un mai mult un telefon, cu atât cresc șansele ca o componentă mecanică să sufere o problemă. În contextul în care apeși pe butonul de power de câteva zeci de ori pe zi, dacă nu sute, pentru a-l pune în standby sau a-i aprinde ecranul, acel buton mai mic sau mai mare este predispus defectului. Cu alte cuvinte, ai toate șansele să ”te lase” când te aștepți mai puțin.

Deși un terminal modern s-ar putea să iasă din standby când îl ridici de pe masă sau când îi atingi ecranul, la prima vedere, tot ai nevoie de power. Poate vrei să-l repornești sau să-l închizi complet, iar când butonul de power este defect, sunt șanse mari ca alternativele să nu fie cele mai evidente. Din fericire, există câteva tertipuri pe care să le ai în vedere, indiferent dacă ai un Android sau un iPhone. 

Cum repornești un telefon cu Android, când s-a stricat butonul de power

Când întâmpini probleme cu butonul de power, cea mai rapidă cale de a reporni un smartphone cu Android este să accesezi meniul de setări rapide sau Quick Settings cu un swipe în jos din marginea superioară a aparatului, același meniu în care găsești Wi-Fi, Bluetooth sau modul avion. În funcție de telefon, s-ar putea să fie necesare două swipe-uri în jos pentru a vedea toți parametrii ajustabili. Apasă pe power, alege restart și ai rezolvat cazul. Ca o alternativă, este foarte probabil, dar nu obligatoriu, ca un telefon să repornească atunci i s-a terminat bateria și-l reconectezi la priză.

Cum repornești un iPhone, fără butonul de power

Orice iPhone, Apple Watch sau Mac încorporează o serie stufoasă de parametri meniți să amplifici accesibilitatea. Din această categorie face parte și AssistiveTouch. În Configurări sau Settings, la Accesibilitate, te interesează Touch sau Atingere. Din noua fereastră, bifează AssistiveTouch și alege Customize Top Level Menu sau Personalizați Meniul Superior.

Alege una dintre scurtăturile implicite printr-o atingere și bifează Restart. După ce ai confirmat aceste modificări, rămâne să atingi noul meniu plutitor și să alegi Restart, în orice moment, pentru a reporni telefonul cu un buton de power defect. Nu în ultimul rând, după cum am menționat și mai sus, îl poți reporni conectându-l la curent.

 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele