Cum blochezi un iPhone cu butonul de închidere defect sau blocat, cum îl repornești

Cum blochezi un iPhone cu butonul de închidere defect sau blocat, cum îl repornești

Orice telefon se poate strica parțial sau complet. De cele mai multe ori, însă, reparația costă mult sau foarte mult. Din fericire, dacă ai un iPhone și ți s-a stricat butonul de blocare al ecranului, ai câteva alternative, dincolo de a-l repara.

În funcție de generația de iPhone sau iPad pe care o folosești, dispozitivul tău Apple are butonul de blocare într-o locație diferită. Poate fi pe marginea superioară în dreapta, poate fi pe marginea din dreapta sus. Indiferent de poziția lui însă, dacă nu mai funcționează, utilitatea sa poate fi înlocuită cu un artificiu software intitulat AssistiveTouch.

Acel set de opțiuni software au fost menite pentru persoanele cu handicap, pentru acei utilizatori care nu pot folosi butoanele de pe marginea unui iPhone, chiar dacă sunt toate perfect funcționale. Funcționează la fel de bine pe iPad sau iPhone.

Pentru a le activa, intră în Configurări sau Settings și accesează secțiunea de Accesibilitate. Fă un tap pe Atingere, iar în partea de sus a ecranului intră la Assistive Touch. Activează funcția cu pricina din partea de sus a ecranului cu o simplă bifă.

În secunda următoare, în dreapta ecranului, vei vedea un buton de culoare albă într-un cadran negru. Îl poți muta în orice parte a ecranului, în orice moment. El va rămâne constant pe ecran, indiferent ce faci pe telefon, chiar dacă uneori ar putea deveni mai transparent.

Prin atingerea lui, te vei confrunta cu un meniu precum cel de mai jos din stânga. Practic, ți se deschid porțile către toate funcțiile iPhone-ului pe care le-ai executa în mod obișnuit cu butoanele laterale sau cu gesturi mai mult sau mai puțin complexe, precum swipe-uri din dreapta sus ca să accesezi Centrul de Control.

Dacă vrei să blochezi ecranul iPhone-ului, iar butonul din dreapta sus nu-ți mai funcționează, apasă pe ecran pe AssistiveTouch. Optează pentru Device sau Dispozitiv și alege Lock Screen / Blocare ecran. Dacă te interesează să repornești telefonul, din același meniu din dreapta, fă un tap pe cele trei buline din dreapta jos (More) și alege Restart.

assistivetouch_tap_device copy

Citește și: