Cum blochezi numere necunoscute sau restricționate pe Android, în câțiva pași simpli

Cum blochezi numere necunoscute sau restricționate pe Android, în câțiva pași simpli

Apelurile de la numere necunoscute continuă să fie o practică foarte deranjantă la ora actuală. Din fericire, prin câțiva pași simpli, poți învăța cum blochezi numere restricționate sau necunoscute în doar câteva momente, pe Android.

În cazul în care ești posesor de iPhone, am detaliat aici cum blochezi apelurile de la numere necunoscute. Ca referință, un apelant necunoscut nu este un număr pe care nu-l ai în agendă, ci un număr care, atunci când te apelează, figurează ca restricționat, anonim, unknown caller (apelant necunoscut). Majoritatea telefoanelor îți oferă posibilitatea să blochezi toate acele apeluri.

Cum blochezi apelanți necunoscuți pe Android, numere necunoscute

Având în vedere că terminalele cu Android vin cu aplicații de apelare diferite, în funcție de personalizările producătorului aduse sistemului de operare, voi încerca să prezint două dintre cele mai comune scenarii pentru a ajunge la funcția care te interesează.

În cazul în care aplicația de apelare este Phone by Google, descărcabilă gratuit din Google Play, pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a bloca apelurile de la numere necunoscute sunt doar câțiva. Ca un detaliu important, poți defini această aplicație ca program de apelare implicit atât prima oară când o rulezi, cât și ulterior, din Settings/Setări – Apps (Aplicații) – Default Apps (Aplicații implicite) – Phone App (Aplicație telefon).

Intri în Phone by Google, iar în zona de căutare a contactelor apeși pe cele trei buline din dreapta sus. Accesezi Settings sau Setări și mergi la Blocked numbers (Numere blocate). De acolo, este suficient să bifezi numere necunoscute (Unknown). Din acel moment, nu vei mai vedea niciodată pe telefon apeluri de la contacte necunoscute.

Dacă ai un telefon Samsung, mergi în fereastra de apelare unde poți tasta numere și apeși pe cele trei buline din dreapta sus. Din nou, intri la Settings sau Setări. Accesezi Block numbers (Blochează numere) și bifezi Block unknown/private numbers (Blochează numere necunoscute/private).

Citește și: