Cum ajungi la Lacul Capra și de ce merită să te cațări până acolo
Lacul Capra este unul dintre cele mai frumoase din țara noastră. Accesul acolo sus, la peste 2.000 de metri, se face greoi, dar te asigur că merită tot efortul depus.
Ca orice alt om pasionat de natură și de frumos, m-am încumetat și eu, de curând, să urc până la Lacul Capra, cu toate că n-am crezut, în lipsa antrenamentului necesar, pierdut în anii de pandemie, că am să reușesc să parcurg drumul.
Urcarea părea grea și abruptă, mai ales privită de jos, de la una din terasele de la Bâlea Lac.
Singura cale de a ajunge sus, la Lacul Capra
Pentru a ajunge în Munții Făgăraș, mai exact în mijlocul lor, trebuie să urci în altitudine pe Transfăgărășan, cea mai frumoase șosea montană din țara noastră, ceea ce constituie, în sine, o aventură turistică frumoasă.
Transfăgărășanul te va duce direct la Bâlea Lac, de unde poți urca pe Șaua Capra, un drum montan destul de abrup și pietros, unde trebuie să ai grijă să nu aluneci și nici să nu calci greșit.
Lacul Capra se află la o altitudine de 2.230 de metri, în poala formată între vârfurile Șaua Capra și Buteanu.
Ce-i drept, dacă nu ai antrenamentul necesar să urci până acolo, îți va fi destul de greu, însă cu puțină voință, totul este posibil.
Ține, totuși, minte, să te echipezi corespunzător, înainte de a pleca de acasă. Este foarte important să fii îmbrăcat cu haine tehnice, iar bocancii sunt cheia, dacă vrei să ai stabilitate pe pietrișul și pe stâncile de pe traseu care, în caz contrar, îți pot da bătăi de cap.
Imediat ce vei fi ajuns pe Șaua Capra, vei vedea Lacul Capra, pe partea cealaltă a versantului, în vale. Tot acolo vei putea să campezi, dacă ai avut energia necesară de a urca pe acel traseu și cu un cort (plus alte lucruri trebuincioase).
Indiferent cât de grea ar fi urcarea, priveliștea este una cum rar îți e dat să admiri. În partea cealaltă, adică în urma ta, poți vedea, tot de la altitudine, Lacul Bâlea.