Cum afli vârsta ta reală: diferența dintre cea biologică și din buletin este uimitoare

Cum afli vârsta ta reală: diferența dintre cea biologică și din buletin este uimitoare

Este de la sine înțeles că tuturor ne-ar plăcea să trăim o viață lungă și sănătoasă. Cu toate acestea, stresul de zi cu zi, alimentația și activitatea fizică au o importantă contribuție asupra longevității. Află care este vârsta ta reală, calculând diferența dintre cea biologică și cea pe care o ai în buletin.

Statisticile sunt cel puțin alarmante: 40% dintre adulți nu reușesc să facă nici măcar o plimbare rapidă de 10 minute pe lună, în timp ce aproape două treimi dintre adulți sunt supraponderali sau obezi. Și efectele catastrofale asupra sănătății noastre devin din ce în ce mai vizibile. Căci, în timp ce viața noastră s-a lungit, numărul de ani pe care îi petrecem trăind în stare bună de sănătate sunt mult mai puțini ca număr.

O nouă cercetare realizată de asigurătorul de sănătate Vitality a descoperit că britanicii petrec în medie 12 ani trăind într-un stadiu mai puțin bun, adică cu 14% mai mult decât în 1990. În medie, se așteaptă ca 6% din viața unei femei și 13% din viața unui bărbat să fie petrecută într-o stare de sănătate proastă.

Potrivit experiților, condițiile de sănătate care sunt în mare parte de vină pentru acest lucru sunt bolile cronice și legate de stilul de viață, cum ar fi diabetul, problemele musculo-scheletice și sănătatea mintală precară. Așadar, cum poți determina sănătatea ta biologică în raport cu cea reală?

Un nou calculator online susține că poate calcula atât vârsta reală a sănătății (comparativ cu vârsta ta biologică), cât și cât timp îți mai rămâne de trăit, atât în ​​general, cât și în stare bună de sănătate. Lansat de Vitality în colaborare cu institutul de cercetare Rand, acesta solicită indivizilor să răspundă la o serie de întrebări despre obiceiurile lor zilnice, condițiile de sănătate existente și medicamentele.

Calculatorul care îți arată vârsta reală

Scopul este de a arăta cum, chiar și micile ajustări ale dietei și stilului dvs. de viață vă pot ajuta să trăiți sănătos pentru mai mult timp. Utilizatorii primesc recomandări personalizate cu privire la schimbările stilului de viață care vor avea cel mai mare impact asupra numărului de ani în care trăiesc într-o stare de sănătate solidă.

Pentru a-ți calcula durata de viață și sănătatea, vizitează mai întâi pagina calculatorului online și apasă pe „începe”. De aici, ți se vor pune o serie de întrebări de bază, inclusiv sexul și vârsta. Vei fi apoi întrebat despre activitatea fizică, inclusiv despre obiceiurile de mișare.

După aceea, există o mulțime de întrebări despre obiceiurile tale alimentare. Acestea se concentrează pe cât de des consumi diferite tipuri de alimente, inclusiv cereale integrale, leguminoase, nuci și semințe, fructe și legume, carne, băuturi gazoase și sare.

Următorul pas analizează valorile corpului, cum ar fi înălțimea, greutatea, tensiunea arterială sistolică, colesterolul și nivelul zahărului din sânge. Alte întrebări includ dacă suferi de afecțiuni precum hipertensiune arterială și diabet.

Când vine vorba de stilul tău de viață, vei fi întrebat cât de des bei și fumezi, precum și câte ore de somn dormi pe noapte. Vei primi apoi un rezumat al sănătății care îți calculează „vârsta biologică”, spre deosebire de vârsta ta reală.

Alături de acesta este un raport complet pe care îl puteți vizualiza pentru o analiză mai detaliată a stilului dvs. de viață, precum și recomandări personalizate de sănătate, cum ar fi să mănânci mai puțină carne, să îți reducă consumul de alcool sau să faci mai multă mișcare.

Citește și: