Consilierul rus la ONU a demisionat: „Nu mi-a fost niciodată atât de rușine”

Consilierul rus la ONU a demisionat: „Nu mi-a fost niciodată atât de rușine”

Unul dintre reprezentanții Rusiei la Organizația Națiunilor Unite (ONU) a demisionat printr-o scrisoare distribuită pe reţelele sociale de avocatul internaţional Hillel Neuer. Potrivit lui Boris Bondarev, „nu mi-a fost niciodată atât de ruşine de ţara mea”. Consilierul rus a descris decizia de a invada Ucraina drept cea mai gravă crimă împotriva poporului rus, comisă „de către un grup de conducere care vrea să rămână la putere pentru totdeauna”.

Consilierul Rusiei la ONU a demisionat din cauza războiului din Ucraina

Boris Bondarev, un consilier rus la ONU, și-a dat demisia. Într-o scrisoare distribuită în mediul online de avocatul internațional Hillel Neuer, Bondarev a motivat că nu i-a fost „niciodată atât de rușine cu țara mea”. Acesta a caracterizat invadarea Ucrainei drept „cea mai gravă crimă împotriva poporului rus” a unui grup de conducere care vrea să „rămâne la putere pentru totdeauna”.

Consilierul delegației ruse la Geneva, Boris Bondarev, a demisionat din funcție, spunând că îi este rușine de țara sa după invadarea Ucrainei. Acesta a lansat acuzații grave la adresa Kremlinului, inclusiv ministrul Serghei Lavrov a fost taxat dur.

„În 20 de ani de carieră diplomatică, am asistat la diverse momente de cotitură în politica noastră externă, dar niciodată nu mi-a fost atât de rușine de țara mea ca în 24 februarie”, a precizat oficialul rus. „Războiul agresiv declanșat de Putin împotriva Ucrainei și, de fapt, împotriva Occidentului nu este doar o crimă împotriva poporului ucrainean, ci și cea mai gravă crimă împotriva poporului rus”, a continuat Bondarev.

Boris Bondarev face acuzații grave

În opinia sa, „cei care au conceput acest război își doresc un singur lucru: să rămână la putere pentru totdeauna, să trăiască în palate pompoase și să călătorească pe iahturi, bucurându-se de putere nelimitată și de impunitate. Pentru a realiza acest lucru, sunt dispuși să sacrifice orice”.

„Îmi pare rău să recunosc că, în ultimii 20 de ani, nivelul minciunilor și lipsei de profesionalism în activitatea Ministerului de Externe a crescut continuu. În ultimii ani a devenit pur și simplu catastrofal”, acuză consilierul rus la ONU.

Serghei Lavrov, „exemplul degradării”

De critici nu a scăpat nici șeful diplomației ruse: Serghei „Lavrov este exemplul degradării acestui sistem. În 18 ani, a trecut de la a fi un intelectual, profesionist, cult, la o persoană care face declarații contradictorii și amenință lumea (chiar și Rusia) cu arme nucleare. Astăzi, Ministerul Afacerilor Externe este un focar de minciuni și ură. Ea servește intereselor câtorva, contribuind astfel la izolarea și degradarea în continuare a țării mele”.

În concluzie, Boris Bondarev spune că Federația Rusă nu mai are aliați și că nu este nimeni de vină decât politica sa nesăbuită și prost concepută: „Nu mai pot împărtăși această fărădelege sângeroasă, fără sens și absolut inutilă”.

Citește și: