Ciprian a vizitat toate cele 197 de țări ale lumii. Țara în care ar rămâne după ce a văzut lumea

Ciprian a vizitat toate cele 197 de țări ale lumii. Țara în care ar rămâne după ce a văzut lumea

Ciprian Enea este românul care a reușit să vadă toate cele 197 de țări ale lumii. Cu toate că ți se pare incredibil, află mai jos povestea celui care poate spune că a trăit mai multe vieți într-una singură.

Foarte puțini știu povestea lui Ciprian Enea, însă acesta se poate lăuda că a văzut întreaga lume în adevăratul sens al cuvântului. Acesta începe a povesti despre călătoriile sale, dar și despre cum a reușit să facă primul milion de dolari, în cartea sa „Jurnalul unui călător boem”.

O carte piperată cu povești despre călătătoriile sale, aventurile pe care le-a avut în fiecare țară, alături de prietenii sau cu soția sa la acea vreme. În urmă cu aproximativ două săptămâni, Ciprian vizita ultima țară rămasă pe lista sa și anume Republica Centrafricană.

Acestuia i-a trecut prin minte să ajungă să călătorească în întreaga lume încă din copilărie, iar aceasta prindea rădăcini tot mai adânci atunci când încă era ziarist. Cartiere rău famate, momente de suspans, viața fiecărei capitale și multe alte povești, Ciprian poate afirma cu tărie că le-a văzut pe toate.

În prezent, acesta este consultant în turism, însă datorită călătoriilor pe care le-a avut de-a lungul anilor, luând Pământul în lung și-n lat, el a descoperit noi culturi și locuri pline de poveste. În urmă cu două săptămâni, el a devenit primul român care a văzut toate cele 197 de țări ale lumii recunoscute de ONU.

„Proiectul de a vedea toate ţările lumii a început odată cu pima călătorie. Eram clasa a 4-a pe vremea comunismului şi am mers cu mama la Budapesta. Nu mi-am dat seama de la început că aş vrea să văd toate ţările lumii. Mi se părea un proiect dificil, cu paşaport românesc să obţii atâtea vize şi să ai o finanţare atât de mare încât să ajungi în atâtea destinaţii”, a afirmat „călătorul boem”.

Ciprian Enea a vizitat toate cele 197 de țări ale lumii
Ciprian Enenea (Foto arhivă personală)

Românul care a vizitat cele 197 de țări ale lumii

Încă de pe vremea când frecventa băncile liceului, în anii ’90, românul a vizitat țări precum Turcia, Ucraina și Republica Moldova, cumpărând marfă pentru a o vinde în România și a avea bani de buzunar. După ce a lucrat în cadrul unei agenții de turism, călătoriile sale au început să se înmulțească, prin prisma jobului pe care îl avea.

„În ultimii ani am abordat destinaţii dure, destinaţii în care în mod normal nu te duci în calitate de turist, precum Yemen, Afghanistan, Siria, Libia, Ciad, Republica Centrafricană. Din păcate, aceste destinaţii nu sunt pentru distracţie, nu sunt pentru a ne simţi bine. Sunt strict pentru a descoperi un alt areal cultural, un alt mod de a trăi”, a mai spus Ciprian Enea.

În ultimii ani, acesta a călătorit alături de soția sa și cei trei copii, însă în ultimii 15 ani, Ciprian devenea primul român care reușea să viziteze toate cele 7 minuni ale lumii, listă care conține locuri precum Marele Zid Chinezesc, Palatul Taj Mahal sau ruinele din Macchu Pichu.

Cu toate că nu a menționat în mod clar în ce țară ar rămâne, cel mai probabil, Ciprian ar alege România. Explicația este destul de simplă: având în vedere că a vizitat 197 de țări recunoscute de ONU, în continuare el revine pe plaiurile natale de fiecare dată.