China pune piciorul în prag: ce decizie a luat și cum va influența piața tehnologiei

China pune piciorul în prag: ce decizie a luat și cum va influența piața tehnologiei

Cu toate că, cel puțin aparent, nu se amestecă prea mult în conflictele altora, China este, fără dar și poate, un stat autoritar, dar și o mare putere economică a lumii. În acest sens, oficialii au luat o decizie fără precedent care, în mod absolut evident, va influența, pe viitor, piața tehnologiei.

Recent, autoritățile din China au impus tuturor agențiilor guvernamentale să renunțe la computerele de import, în detrimentul celor produse în țară. Acest lucru ar trebui să se întâmple în maxim doi ani, de la publicarea anunțului care, trebuie să recunoaștem, sună destul de amenințător.

China ar urma să schimbe mai bine de 50 de milioane de computere de import, cu unele produse în țară

Totul a început în weekend-ul prelungit de 1 mai, când angajaților li s-a cerut să schimbe computerele de proveniență străină, cu unele chinezești care să ruleze sisteme de operare diferite, produse, la rândul lor, tot în China.

Din „marea revoluție tehnologică” a Chinei ar putea rezulta schimbarea a mai bine de 50 de milioane de computere, în toate instituțiile guvernamentale din țară.

Anunțul a fost făcut de anumite surse care au vrut să-și păstreze anonimatul, din motive foarte ușor de înțeles.

Imediat ce noua măsură va fi implementată, piața tehnologiei ar putea înregistra modificări, multe din companiile care obișnuiau, până în prezent, să livreze computere în China având șanse reale să fie afectate. Printre acestea se numără Lenovo Lld., HP Inc. sau chiar Dell Technologies Inc.

China își dorește ca, în cel mai scurt timp, să reducă semnificativ și chiar să elimine dependența de firmele americane de hardware și software.

Se bănuiește că decizia ar fi luată din răzbunare pentru sancțiunile pe care Occidentul le-a impus unor firme chinezești, printre care și Huawei Technologies Co. Aceste sancțiuni au afectat în mod direct afecerile chinezilor, pe piața internațională.

Citește și: