Cetățenii Republicii Moldova spun că medicina, justiția și poliția sunt cele mai corupte domenii din țară

Cetățenii Republicii Moldova spun că medicina, justiția și poliția sunt cele mai corupte domenii din țară

Cetățenii Republicii Moldova sunt de părere că poliția, justiția și medicină sunt cele mai corupte domenii din țară, sunt datele relevate de un sondaj realizat de IDIS Viitorul, în perioada 5-14 mai. Chestionarele au fost completate de 1.165 de persoane, cu o marjă de eroare a sondajului de sub 3%.

Moldovenii nu au încredere în medicină, justiție și poliție

Peste 70% din respondenți au susținut că poliția și instituțiile medicale sunt corupte, iar peste 60% dintre cei chestionați au menționat că în justiție și partidele politice se ia mită.

Sondajul arată că 90,5% dintre respondenți au declarat că în ultimele 12 luni nu au avut situații în care să li se ceară mită direct sau prin intermediari, însă  34% au spus că, în comparație cu un an în urmă, astăzi în Republica Moldova este mai multă corupție, 25% – mai puțină, iar 10% – mult mai multă.

Comparativ cu situația de acum cinci ani, peste 30% dintre cei intervievați au spus că astăzi este mai puțină corupție, 23% – mai multă, iar 13,3% – mult mai multă.

În opinia respondenților, primul domeniu corupt este medicină, urmată de poliție și justiție. Urmează partidele politice, Parlamentul, Guvernul, educația și Primăria.

Citește și: