Cele mai bune generatoare de artă AI: cum devii artist peste noapte

Cele mai bune generatoare de artă AI: cum devii artist peste noapte

Arta generată de inteligența artificială este din ce în ce mai la modă, în zilele noastre, cu toate că este supusă multor controverse.

Spre exemplu, participanții la un concurs de artă au fost tare supărați în momentul în care câștigătorul a admis că a fost ajutat de un AI pentru a da naștere operei ce a fost desemnată câștigătoare.

Totuși, lumea continuă să folosească generatoarele AI pentru artă. Iată-le pe cele mai bune.

Unde poți crea artă cu ajutorul inteligenței artificiale

Midjourney realizează un echilibru destul de bun între ușurința de utilizare și rezultate impresionante. Tot ce ai nevoie pentru a-l folosi este un cont Discord. Solicitările text sunt trimise ca mesaje pe un canal și poți, astfel, vedea inclusiv ce creează și alte persoane.

Stable Diffusion este un generator de imagini open source de învățare automată. Poate crea imagini din solicitări de text ca multe alte instrumente, plus poate modifica imaginile existente și poate mări imaginile neclare.

DALL-E Mini a crescut vertiginos în popularitate după ce DALL-E 2 a început să apară în știri. Mai târziu a fost redenumit „Craiyon” pentru a evita confuzia. Craiyon este un instrument web și nu este nici pe departe la fel de impresionant ca celelalte. Cu toate acestea, este foarte ușor de utilizat fără să fii nevoit să îți faci cont.

DALL-E 2 este probabil generatorul de imagini AI despre care ai auzit prima dată. Mulți consideră că este cel mai bun dintre aceste instrumente, deși concurența pare să-și spună cuvântul. Are o interfață ușor de utilizat și reușește să creeze opere de artă impresionante pentru un „robot”.

NightCafe este un instrument web care creează imagini din solicitări de text în anumite stiluri de artă. De exemplu, poți alege stiluri precum „pictură în ulei”, „cubist”, „fantezie” sau „joc 3D”. Include, de asemenea, capacitatea de a face videoclipuri și are o comunitate destul de vastă în jurul său.

Dream by Wombo este o implementare similară cu NightCafe. Solicitările de text sunt asociate cu stiluri artistice, cum ar fi „poligon”, „realist”, „meme” și „minimalism”. Cu toate acestea, ai inclusiv opțiunea de a merge pe „fără stil”, dacă vrei.