20 apr. 2022 | 15:29

Cel mai periculos animal din lume nu e nici pe departe ce te-ai aștepta

ACTUALITATE
Cel mai periculos animal din lume nu e nici pe departe ce te-ai aștepta

Care crezi că este cel mai periculos animal din lume? The Illustrated London News a difuzat această poveste despre Grădina Zoologică Bronx din New York City pe 8 iunie 1963. Povestea era despre o expoziție despre gorile, care le spunea vizitatorilor:

„Te uiți la cel mai periculos animal din lume. Singurul dintre toate animalele care au trăit vreodată poate extermina specii întregi de animale. Acum are puterea de a șterge toată viața de pe pământ”.

Era intitulat „cel mai periculos animal din lume”.

Acest text a fost modificat ulterior și a afirmat: „Acest animal, care crește cu o rată de 190.000 la fiecare 24 de ore, este singura creatură care a ucis vreodată specii întregi de alte animale. Acum a obținut puterea de a șterge toată viața de pe Pământ”.

Grădina zoologică din New York a plasat această expoziție între urangutani și cuștile de gorile. Vizitatorii Grădinii Zoologice din New York au văzut acest titlu și părea să expună un alt animal în vârstă. Când oamenii s-au uitat înăuntru, avea o oglindă și și-au văzut propriile fețe reflectându-se.

Omul este cel mai periculos animal din lume

Această expoziție a avut ca scop educarea oamenilor despre puterile lor, iar unii chiar au fost de acord cu acest mesaj. Pericolele pe care le prezenta acest „animal periculos” includeau controlul complet asupra altor specii și asupra planetei.

Scopul expoziției „Cel mai periculos animal din lume” a fost acela de a aduce în atenție rata masivă de distrugere cauzată de oameni asupra altor specii. Un alt panou de la Grădina Zoologică din New York scria: „În 20 de ani, aproape toate vor dispărea, iar fauna sălbatică va fi pierdută pentru totdeauna”.

Grădina Zoologică a încurajat conservarea faunei sălbatice și a redus nivelurile masive de defrișare și distrugere a habitatelor naturale. Grădina Zoologică din New York s-a concentrat, de asemenea, pe propagarea speciilor rare și a intenționat să le elibereze în sălbăticie.

Un alt mesaj spunea: „În cele din urmă, vom păstra doar ceea ce iubim, vom iubi doar ceea ce înțelegem, vom înțelege doar ceea ce am fost învățați”.