Ce telefoane folosesc europenii: top 5 cele mai vândute smartphone-uri, în funcție de producător

Ce telefoane folosesc europenii: top 5 cele mai vândute smartphone-uri, în funcție de producător

În topul celor mai folosite telefoane de către europeni se numără branduri ca Samsung, Apple, Xiaomi, Oppo și realme.

În graficul de mai jos, puteți observa clasamentul smartphone-urilor din Europa.

Sursa: Counterpoint

realme, producătorul de smartphone-uri cu cea mai rapidă creștere din lume în 2021 și locul patru în Europa, a reușit performanța de a rămâne singurul producător din top 5 care a înregistrat o creștere anuală a livrărilor în Q1 2022 în Europa, conform unui raport realizat de Counterpoint.

Cele mai vândute telefoane din Europa

Pe continentul nostru, realme a reușit performanța de a intra în top 10 producători în anul 2021 pe primul trimestru. De asemenea, anul acesta, tot în primul trimestru, compania a înregistrat un record și a ajuns în top patru producători. Astfel, realme trece printr-o creștere substanțială și stabilă în Europa, fiind singurul brand care a rămas pe plus.

Ca referință, timp de două trimestre consecutiv, din Q4 2021 până în Q1 2022, realme își consolidează poziția a patra pe piața europeană și menține o rată de creștere de 177% în Q1 2022, pe fondul declinului global de smartphone-uri, conform raportului Canalys din luna mai 2022.

Mai mult, anul trecut, realme a fost brandul de smartphone-uri cu cea mai rapidă creștere din Europa, cu o rată de creștere anuală uimitoare de 518%. realme a lansat cu succes primul său flagship premium, GT 2 Pro, la MWC 2022. Succesul seriei GT 2 la MWC 2022, a fost evidențiat prin designul unic și prin materialele folosite.

Odată cu lansarea recentă a seriei realme GT NEO 3, realme a făcut progrese mari pe piețele europene, oferind inclusiv ediții limitate precum GT NEO 3 Naruto Edition sau Dragon Ball Z Edition.

Ca referință, la sfârșitul anului trecut, AnTuTu a realizat un clasament cu cele mai bune telefoane din 2021. În fiecare lună, cei de la AnTuTu publică o ediție actualizată a clasamentului lor în materie de telefoane. Dacă numele de AnTuTu îți este străin, acesta este cel mai popular benchmark de smartphone-uri la nivel global. O creație chinezească, software-ul dă note oricărui terminal pornind de performanța lui într-o varietate foarte mare de scenarii, de la gaming până la navigat pe internet.

Citește și: