09 aug. 2022 | 17:18

Ce sunt, de fapt, malahia și onania, „păcatele” pe care biserica le condamnă: de ce sunt oamenii blamați că fac asta

CHESTII
Ce sunt, de fapt, malahia și onania, „păcatele” pe care biserica le condamnă: de ce sunt oamenii blamați că fac asta

Poate că ai auzit vorbindu-se despre malahie și onanie, două așa-zise păcate pe care biserica nu le privește deloc cu ochi buni.

De fapt, biserica își explică aversiunea față de aceste două cuvinte care, în definitiv, înseamnă același lucru, prin faptul că, în percepție biblică, omul ar trebui să se reproducă, nu să risipească materialul genetic. Firește, limbajul din „cartea cărților” este unul mult mai puțin științific decât atât, însă scopul era să înțelegi ideea.

Malahia sau onania, două cuvinte care înseamnă, practic, același lucru: adică ceea ce nu vrea biserica să faci, sub nicio formă

Pe scurt, atât malahia, cât și onania se tranduc prin masturbare și se referă, în mod deosebit, la bărbați, cu toate că practica masturbării este întâlnită și la femei.

Se pare că denumirea de onanie vine de la o veche parabolă bisericească care spune cam așa: „ Atunci a zis Iuda către Onan: <<intră la femeia fratelui tău,însoară-te cu ea, în puterea leviratului şi ridică urmaşul tău!>> Ştiind însă Onan că nu vor fi urmaşii ai lui, de aceea, când intra la femeia fratelui său, el vărsa sămânţa jos, ca să nu ridice urmaşi fratelui său. Ceea ce făcea el era rău înaintea lui Dumnezeu şi l-a omorât şi pe acesta“, se relatează în Biblie, conform adevărul.ro.

Așadar, conform bisericii, onania este un păcat mult mai mare decât cel de întreținere de relații sexuale cu sora fratelui, obsevând, deopotrivă, și un îndemn de a considera acest lucru drept normalitate.

Revenind la subiect, biserica, ca instituție, indiferent de confesiune, a mizat mereu pe procreere, fiind una dintre cele mai aprigi voci împotriva dreptului moral și legal al femeii de a obține un avort la cerere, dacă își dorește acest lucru.

În egală măsură, onania nu are cum să fie privită cu ochi buni, de vreme ce are cam aceeași semnificație, doar că aplicată în cazul bărbaților.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele