Ce se întâmplă cu investițiile în domeniul digital: planurile directorilor financiari până în 2023
Investiţiile în domeniul digital vor crește până în anul 2023, chiar dacă inflaţia persistă. Datele arată că opt din zece directori financiari (78%) au în plan să le crească sau să le menţină.
Potrivit unui sondaj realizat de Gartner, consultanţii afirmă că acele companii care efectuează investiţii potrivite în domeniul digital au o retenţie a clienţilor de 2,7 ori mai mare, rate de satisfacţie a clienţilor de 1,6 ori mai mari şi o valoare medie a comenzilor de 1,9 ori mai mare.
Domeniul digital crește
“Companiile digitale de top chiar au şanse de trei ori mai mari să obţină venituri şi marje de profit peste media industriei. De asemenea, am descoperit că 67% dintre consumatori vor plăti mai mult pentru o experienţă digitală grozavă”, a spus şeful de cercetare din Departamentul Gartner Finance, Alexander Bant.
Conform studiului, 46% dintre respondenţi au declarat că îşi extind planurile digitale. Pe de altă parte, 32% au spus că nu au fost planificate modificări. Sondajul de specialitate indică faptul că directorii financiari intenţionează să accelereze evoluţia investiţiilor în transformarea digitală care au fost lansate cu seriozitate la începutul pandemiei.
„Directorii financiari știu să nu irosească niciodată o criză sau o recesiune. Este momentul să reinventăm, să facem investiții mai bune și să reducem ineficiența”, a spus Bant. „Câștigătorii de cealaltă parte a acestui ciclu vor fi continuat să accelereze inițiativele digitale potrivite în organizația lor, chiar dacă există presiuni crescânde asupra profitabilității”.
Accentul din ce în ce mai mare al directorilor financiari asupra automatizării ca strategie de atenuare a inflației se aliniază cu constatările din Sondajul Gartner privind inovațiile tehnologice financiare, care a chestionat liderii financiari cu privire la planurile lor de investiții pentru anumite tehnologii financiare în următorii doi ani.
Datele au indicat o creștere planificată a investițiilor în automatizarea proceselor robotizate (RPA), automatizarea raportării și extragerea proceselor, tehnologii esențiale pentru eficientizarea proceselor de rutină și eliberarea personalului pentru a se concentra pe activități cu valoare mai mare și productivitate sporită.