Ce se întâmplă cand apeși butonul „cancel” de două ori la bancomat. Care este adevărul despre mitul urban de la ATM

Ce se întâmplă cand apeși butonul

Electronicele sunt nelipsite din viața de zi cu zi, iar acestea ne fac viața mai ușoară. Cu toate acestea, ele ascund secrete știute de programatorii care au scris codul cu ajutorul cărora funcționează, iar bancomatele sunt nelipsite din această listă. Află ce se întâmplă dacă apeși butonul cancel de două ori la un bancomat.

Intenetul este plin de astfel de coduri secrete, indiferent că vorbim despre telefoane mobile, tablete, laptopuri sau chiar bancomate. O astfel de combinație secretă de taste în cazul bancomatului este apăsarea de două ori a butonului „cancel”.

Cu toate că ți se va părea ciudat ce vei citi, află că este cât se poate de adevărat, iar dacă faci acest lucru, vei putea bloca o tentativă de fraudă din partea hackerilor asupra cardului tău și implicit contului tău bancar.

Potrivit informațiilor care circulă în lumea virtuală, dacă apeși de două ori butonul cancel după ce ai introdus cardul bancar, acest lucru va împiedica furtul codului PIN al cardului tău.

Această operație simplă va bloca skimmer-ul instalat de infractorii cibernetici să îți poată fura codul PIN. Cu toate acestea, nu este un lucru sigur și nici cu o bază solidă, astfel că sunt șanse ca skimmerul să poată trece și peste acest „pas de securitate”.

Butonul cancel de la bancomat ține hackerii departe

Pentru a fi prudent, cel mai indicat este să utilizezi bancomatele aflate în incintele băncilor, pentru că în acest fel, este imposibil de atașat un skimmer care să îți poată fura datele de pe card. Dacă în zona în care locuiești nu beneficiezi de astfel de bancomate, atunci poți utiliza unul normal.

Trebuie doar să fii atent la bancomat, astfel că poți verifica slotul de introducere a cardului și tastatura. Poți face acest lucru trăgând ușor de colțuri, iar dacă o ramă se desprinde, fii sigur că cei care se ocupă cu fraude bancare au instalat un dispozitiv de interceptare a datelor.

Dacă nu ai la dispoziție un astfel de bancomat, poți să mergi și la unul obișnuit, cât timp nu ți se pare dubios. Verifică slotul de introducere a cardului, tastatura, încearcă să tragi de colțuri și, dacă ceva se desprinde, e indicat să nu folosești ATM-ul respectiv și eventual, să contactezi banca de care aparține acesta.