Bani de la bancomat fără card, chiar și fără telefon: trucul pe care trebuie să-l știi

Bani de la bancomat fără card, chiar și fără telefon: trucul pe care trebuie să-l știi

Se poate întâmpla să ai vreodată nevoie urgentă de bani, dar să nu ai la tine cardul bancar, ca să poți face retrageri cash, așa cum erai obișnuit. De asemenea, e posibil să nu ai nici telefonul la tine, iar atunci te gândești că singura ta șansă este să renunți la ideea banilor din cont și să te descurci altfel, eventual să ceri cuiva pe stradă să te ajute. Ei bine, nu e nevoie de acest gest disperat.

Există câteva trucuri pe care le poți pune în practică și care te pot ajuta să faci retragi de numerar, de la bancomat, chiar dacă ai uitat cardul bancar acasă sau chiar dacă nu ai telefonul mobil la tine.

Ce trebuie să faci, ca să te vezi cu banii în mână

Prima condiție este să lucrezi cu o bancă ce a implementat sisteme performante de digitalizare. Din informațiile de care dispunem la această oră, poți scoate bani de la bancomat fără card la doar două instituții bancare din țară și, din dorința de a nu părea publicitate mascată, nu le vom da numele, însă tu poți să-ți contactezi banca parteneră și să întrebi concret despre existența acestei posibilități.

Ideea este că la cele două instituții bancare despre care vorbim, sistemul funcționează în felul următor:

Deschizi aplicația mobilă din telefon și, dacă nu ai telefonul la tine, poți ruga pe cineva sa te ajute să telefonezi acasă, unde unul dintre membrii familiei tale poate deschide aplicația cu tine prin telefon.

Astfel, n-ai nevoie nici de card, nici de telefonul fizic la tine, însă cineva trebuie să deschidă, totuși, aplicația, pentru că, după ce urmează pașii din aplicație, respectiv primul fiind butonul retragere cash de la ATM, se cere introducerea unui număr de telefon pe care va fi primit un cod. Ei bine, acel cod reprezintă cheia în baza căreia ATM-ul îți va da banii din cont, fără să introduci cardul bancar.

Trebuie să mai știi faptul că ai la dispoziție două ore să scoți banii de la un bancomat al băncii respective. Ce se întâmplă după expirarea acestui termen? Nu vei pierde banii, ci ei vor fi deblocați, iar în cont vei dispune de aceeași sumă ca înainte.

Citește și: