04 feb. 2022 | 06:30

Ce înseamnă noul semn de circulație, de fapt: triunghi roșu cu bulină neagră. Mulți șoferi nici nu știu

ACTUALITATE
Ce înseamnă noul semn de circulație, de fapt: triunghi roșu cu bulină neagră. Mulți șoferi nici nu știu

Când vine vorba de circulația rutieră pe drumurile publice, semnele de circulație sunt multe și mărunte, iar șoferii cunosc un număr mare dintre ele. Există însă câteva, mai noi, care s-ar putea să treacă neobservate. Triunghiul roșu cu bulina neagră se numără printre himerele de pe străzi.

Nu des, dar suficient încât să facă probleme, semnele de circulație de pe străzile din România au parte de actualizări. Fie sunt modernizate, fie sunt înlocuite, fie sunt introduse unele noi. Asta s-a întâmplat și în 2014, când a început să apară pe străzi un triunghi roșu cu o bulină neagră, după cum se poate vedea în imaginea de mai sus. Dacă este o enigmă pentru tine, mai jos voi detalia ce înseamnă de fapt, de ce a fost introdus în circulație.

Ce semnalizează semnul de circulație triunghiular cu bulină neagră

Deși s-ar putea să nu-l fi întâlnit foarte des pe străzile țărișoarei noastre, semnul de circulație recent introdus are o semnificație importantă. Acesta marchează o zonă cu risc ridicat de accidente pe o distanță de un kilometru, după cum se poate vedea și în poza de mai sus.

Pentru a se stabili noțiunea de ”risc ridicat de accidente”, pe strada pe care este amplasat triunghiul cu bulină roșie, s-au petrecut în cinci ani consecutivi cel puțin 10 accidente grave soldate cu cel puțin 10 victime, fie persoane rănite grav, fie decedate. Implicit, când vezi un astfel de semn de circulație, ar trebui să reduci viteza de deplasare și să sporești nivelul de atenție la trafic.

Ca să înțelegi un pic nivelul de propagare al semnului, poți avea în vedere că există 33 de zone doar în București în care a fost instalat, dar îl găsești cu siguranță și în alte regiuni ale țări. În Cluj, de exemplu, există unul pe Dealul Feleacului. Dincolo de graniță, îl întâlnești în aceeași formă în majoritatea țărilor din Europa.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele