Ce este pașaportul pentru animalele de companie: de unde îl obții, ce trebuie să conțină

Ce este pașaportul pentru animalele de companie: de unde îl obții, ce trebuie să conțină

În cazul în care vrei să călătorești în afara țării împreună cu animalul tău de companie, fie că este pisică sau câine, trebuie să știi că, pentru acesta, vei avea nevoie de un pașaport special.

În momentul de față, există pașapoarte pentru pisici, câini, dar și dihori, iar acestea sunt eliberate în conformitate cu normele Uniunii Europene.

Ce presupune un pașaport pentru animalul de companie: tot ce trebuie să știi

Practic, în pașaportul animalului de companie se vor regăsi detalii cu privire la tratamente, microcipare, vaccinare, dar și starea e sănătate a acestuia, în general. În plus, pașaportul este, de asemenea, o formă de indentificare a prietenului tău necuvântător.

Totuși, detaliile pot varia de la țară la țară, așadar nu ar strica să verifici condițiile fiecărui stat, înainte de a ajunge la graniță.

Pentru a obține un pașaport pentru patrupedul tău, vei avea nevoie de patru luni, pentru a-i da timp medicului veterinar să-l verifice și, dacă este cazul, să ți-l pună la punct.

Pașaportul se obține de la cabinetul veterinar și poate să coste între 50 și 100 de lei, dar și mai mult. Totuși, trebuie să ții seamă de faptul că ai putea plăti în plus dacă nu ai vaccinurile la timp.

Așadar, în concluzie, pentru a obține un pașaport pentru animalul tău de companie, trebuie să știi următoarele: acesta trebuie să fie microcipat, să fie vaccinat antirabic, să aibă testele de sânge la zi (dacă este cazul, evident), să fie deparazitat intern și extern și să poți dovedi asta.

Va trebui să te prezinți la medicul veterinar autorizat împreună cu animalul tău de companie. Acesta va completa pe pașaport următoarele: informații despre proprietar, o descriere a animalului, confirmarea că a fost vaccinat antirabic, rezultatele testelor de sânge, informații despre tratamentul deparazitar, detaliile medicului care întocmește pașaportul pentru câinele, pisica sau dihorul tău.