Cât costă aerul respirabil din București: cum se rezolvă problema poluării din Capitală
Nicușor Dan vrea să rezolve problema poluării din Capitală. Primarul general al Bucureștiului a anunțat că, în urma unei licitații publice, a fost atribuit contractul pentru realizarea Planului Integrat pentru Calitatea Aerului în București, unui consorțiu de patru firme.
„Proiectul semnat cu Primăria durează 12 luni și presupune realizarea studiului privind calitatea aerului în București (principalii poluanți) și a Planului Integrat privind Calitatea Aerului (planul de măsuri)”, a spus primarul, citat de Hotnews.ro.
Edilul a spus că, în urma unei licitații publice, a atribuit săptămâna trecută contractul pentru realizarea Planului Integrat pentru Calitatea Aerului în București, unui consorțiu de patru firme.
Problema poluării din Capitală, rezolvată de primar
Printre aceste firme se numără Cambridge Environmental Research Consultants care a realizat evaluarea calității aerului și proiecte pentru îmbunătățirea calității aerului pentru Londra, dar și pentru capitala Irlandei.
„Proiectul semnat cu Primăria durează un an și presupune realizarea studiului privind calitatea aerului în București (principalii poluanți) și a Planului Integrat privind Calitatea Aerului (planul de măsuri)”, a adăugat Nicușor Dan.
Poluarea este, indiscutabil, o problemă reală cu care ne confruntăm toți dintre noi. Poluare la noi în țară este de proporții, iar în primul weekend din noiembrie, anul trecut, spre exemplu, indicatorii au fost chiar și de zece ori mai mari decât limita maximă admisă.
Astfel, indicatorii au fost chiar şi de zece ori mai mari decât limita maximă admisă la pulberile în suspensie mai mici de 2,5 microni în noaptea de vineri, 5 noiembrie, spre sâmbătă, 6 noiembrie 2021, a declarat atunci, pentru G4media.ro, Oana Neneciu, coordonatorul reţelei de măsurare a calităţii aerului din Bucureşti AERLIVE.
În general, indicatorii de poluare în Capitală sunt de două ori mai mari decât limita maximă admisă.
Cauzele poluării din acea noapte sunt neclare. Reprezentanţii societăţii civile acuză că ar fi provenit de la arderile ilegale de deşeuri. Cu toate acestea, şefa Gărzii de mediu spune că de vină ar fi fost vântul care nu a bătut, iar poluarea constantă din Bucureşti ar fi rămas în oraş.