Elon Musk face valuri în piața de criptomonede, din nou: anunțul care scumpește dogecoin

Elon Musk face valuri în piața de criptomonede, din nou: anunțul care scumpește dogecoin

Elon Musk a făcut un alt anunț cel puțin surprinzător, care va ajuta criptomonedele să-și sporească valoarea suplimentar, pe viitor. Directorul Tesla, și cel mai mare acționar al Twitter, a spus că, de acum, plățile pe rețeaua de socializare ar putea fi influențate, spre exemplu, de dogecoin.

De menționat că, în cursul săptămânii trecute, Elon Musk a achiziționat 9% din Twitter, fiind invitat, în mod inevitabil, să se alăture consiliului de administrație al companiei.

Și cum lui Musk nu-i trebuie mult pentru a-și pune ideile în practică, acesta a sugerat ca, pe viitor, plățile să fie efectuate înclusiv în monede vituale ca dogecoin, ceea ce a dus la o creștere suplimentară a valorii acesteia, așa cum se putea intui.

Cu toate că modalitatea de plată, care ar putea fi valabilă pentru abonamentuil Blue, de la Twitter, nu este încă oficială, cu Elon Musk la butoane, ipoteza are șanse considerabile să se transforme în certitudine.

Ce s-a întâmplat cu dogecoin, imediat după declarațiile lui Elon Musk

Declarațiile lui Elon Musk nu au rămas fără ecou, ba din contră: au avut deja un impact imens asupra prețului dogecoin, care a urcat de la aproximativ 0,1425 dolari la peste 0,1550 dolari, adică vorbim cu o crștere de peste 9%.

Ulterior, valoarea a scăzut la loc, însă există posibilitatea ca fluctuația să rămână o constantă, dacă îmi permiți o asemenea exprimare.

„În acest moment, este puțin probabil ca prețul să se mai modifice semnificativ. Dar comentatorii vor dori să vadă dacă există dovezi că ideile lui Musk ar putea deveni realitate, întrucât acesta nu mai este un observator de fotoliu, ci un participant activ la dezvoltarea viitoare a platformei Twitter”, demonstrează eToro.

Iată și un grafic al conversiei dogecoin-dolari americani, la momentul scrierii acestui articol:

dogecoin-conversie-dolari-twitter-elon-musk
Raportul dintre dogecoin / dolar american – 12 aprilie 2022

Rămâne de văzut ce alte surprize ne mai rezervă viitorul, din acest punct ve vedere. Concluzia e clară: nimic nu e bătut în cuie.

Citește și: