Care sunt, mai exact, criptomonedele pe care pariază românii noștri: lista e lungă

Care sunt, mai exact, criptomonedele pe care pariază românii noștri: lista e lungă

În ultimele luni, pe fondul unei inflații tot mai accelerate, românii caută modalități prin care să-și protejeze capitalurile bănești și chiar să-și înmulțească banii. Mulți dintre ei văd o soluție în investițiile pe piața cryto.

Conform celor de la Revolut, de exemplu, piața criptoactivelor este în plin având în țara noastră. Compania arată că un utilizator Revolut a avut în medie 14 tranzacţii anuale cu criptomonede.

Care sunt criptomonedele preferate ale românilor

Se pare că favorite în ochii românilor sunt Ethereum, Bitcoin, Ripple, Cardano și Stellar.

„Dacă la intrarea pe piața locală, în mai 2018, Revolut avea în portofoliu 3 criptomonede, în prezent, utilizatorii au posibilitatea de a tranzacționa 53 de token-uri și cele mai multe dintre acestea, mai exact 32, au fost adăugate anul trecut prin campania ”Marțea noilor token-uri” (New Tokens Tuesdays), pe parcursul a mai multe săptămâni”, transmite compania, care se poate mândri cu un real succes pe piața locală, unde a atras deja peste 1,6 milioane de utilizatori.

Reprezentanții companiai mai susțin că, în general, românilor le place să investească în active care se bucură deja de popularitate.

”Utilizatorii noștri sunt, de obicei, interesați de token-urile populare. Introducerea în aplicație se realizează doar după ce token-ul trece de o analiză de risc efectuată intern. Dar, dat fiind interesul crescut în acest tip de active, le reamintim clienților noștri că token-urile intră în categoria investițiilor volatile ale căror prețuri se pot schimba foarte rapid. Chiar dacă Revolut crede în extinderea accesului la criptomonede, acest tip de investiție se poate să nu se potrivească tuturor.

De aceea, îi îndrumăm pe clienți să se documenteze în legătură cu diferitele criptomonede și să analizeze riscurile și oportunitățile cu mare atenție, înainte de a cumpăra sau a vinde. Clienții ar trebui să se raporteze la surse independente și să învețe care sunt diferențele dintre token-uri și să ia în calcul propriile condiții personale atunci când fac tranzacții de cumpărare sau vânzare a criptomonedelor. Capitalul este influențat de risc și valoarea criptomonedelor poate să crească, dar la fel și să scadă foarte repede”, spune Edward Cooper, Head of Crypto Revolut.