14 feb. 2022 | 06:30

Bill Gates și avertismentul ascuns în noua sa carte: a avut dreptate și data trecută când a spus asta

ACTUALITATE
Bill Gates și avertismentul ascuns în noua sa carte: a avut dreptate și data trecută când a spus asta

Bill Gates este cunoscut în principal ca fiind un prolific om de afaceri și filantrop. În același timp, însă, fondatorul Microsoft este și autorul mai multor cărți, iar cea mai recentă vizează o potențială viitoare pandemie.

Înainte de finele primăverii din acest an, va apărea noua carte a lui Bill Gates. Intitulată ”Cum să previi următoarea pandemie”, volumul a fost detaliat într-o postare pe blogul oficial al unuia dintre cei mai bogați oameni din lume. Pe de o parte, tonul discursului este unul optimist. ”Cred că pandemia de Covid-19 poate fi ultima”, a afirmat Gates. Pe de altă parte, fostul șef al Microsoft vine cu o serie de avertismente.

Bill Gates și ”Cum să previi următoarea pandemie”

„Nu suntem atât de aproape de sfârșitul acestei pandemii pe cât ne-am dori, dar am învățat multe despre cum să împiedicăm acest lucru să se întâmple din nou”, afirmă Bill Gates în clipul de mai sus, menit să funcționeze ca un trailer pentru viitoarea carte a miliardarului.

Ca referință, volumul va fi publicat prin Knopf în SUA și Penguin Random House la nivel global. Printre altele, va oferi o serie de sfaturi practice referitoare la pașii pe care societatea modernă și omenirea trebuie să-i adopte pentru a o asistență medicală globală mai bună. Sunt incluse și lecții din conversațiile pe care Gates le-a purtat cu autorități importante din domeniul sănătății publice, inclusiv Anthony Fauci, consilierul medical al Președintelui SUA și Tedros Adhanom Ghebreyesus – liderul Agenției Națiunilor Unite pentru Sănătate.

„Urmăresc pandemia de COVID încă din primele zile, lucrând cu experți externi, dar și cu cei ai Fundației Gates, care se luptă cu bolile infecțioase de zeci de ani. În acest proces, am învățat multe despre pandemie și despre cum o vom opri pe următoarea și vreau să împărtășesc oamenilor ceea ce știu. În această carte, descriu pașii pe care îi putem face nu doar pentru a preveni viitoarele pandemii, ci și pentru a oferi cea mai bună îngrijire medicală pentru toată lumea. Descriu lecțiile pe care le putem învăța din această pandemie, inovațiile de care avem nevoie pentru a salva vieți și noile instrumente de care avem nevoie pentru a lupta timpuriu și eficient cu agenții patogeni”, a explicat Bill Gates în postarea de pe blogul propriu.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele