Bill Gates este cel mai mare proprietar de terenuri din SUA, iar conspirațiile nu au întârziat să apară

Bill Gates este cel mai mare proprietar de terenuri din SUA, iar conspirațiile nu au întârziat să apară

Bill Gates este, de ceva timp, cel mai mare proprietar de terenuri arabile din SUA. Ca să înțelegi cât pământ are, gândește-te că a devenit furnizorul de cartofi prăjiți al McDonald’s. Din păcate, tot mai mulți fermieri sunt sceptici vizavi de intențiile sale din poziție dominantă.

Will Harris este un fermier de generația a cincea în Statele Unite ale Americii. El este proprietarul fermei White Oak Pastures din Bluffton, Georgia și e convins că intențiile lui Bill Gates pentru țara în care s-a născut nu sunt cele mai bune, mai ales după ce a devenit cel mai important deținător privat de terenuri.

Bill Gates a dat naștere unor noi conspirații

”Cum naiba să nu fiu îngrijorat că Gates controlează teren agricol. La fel cum nu vreau un agresor de copii să controleze un copil, nu vreau ca el să controleze niciun hectar.”, și-a început Will Harris postarea pe pagina de Facebook a fermei cu o vechime de 152 de ani pe care o deține, conform Fox Business.

”În primul rând, terenul este prețios. Ar putea fi mai prețios decât orice altceva. Urăsc să văd pe cineva care nu are nici cea mai vagă idee ce să facă cu el, să fie pus în poziția de a-l controla. Cât de bine crezi aș face eu dacă aș fi pus să controlez o companie de tech sau o instituție financiară? E aceeași logică atunci când lași un individ precum Gates să administreze ceva atât de complex precum un ecosistem. Îi lipsește abilitatea de a administra cum se cuvinte.”, a adăugat fermierul cu privire la abilitatea lui Gates de a face ceva bun cu terenurile sale.

Iar acum urmează partea un pic ciudată, dar care are mari șanse să fie adevărată, din aceeași postare. ”În al doilea rând, întreaga înțelegere a fost prea secretivă. Un articol datat din 4 mai 2021 ne informează că Gates a achiziționat peste 200.000 de acri (80.000 de hectare) în 18 state. Georgia nu era inclusă pe listă, dar o cunoștință de a mea i-a vândut teren lui Gates înainte de acea dată. În legătură cu ce altceva mai mint ei?”, a menționat Will Harris în spațiul online, printr-o postare care, în câteva zile, a adunat peste 300 de partajări.

În final, nu puteau lipsi câteva referințe la partea de tehnologie. ”Gates crede că leacul pentru toate problemele este mai multă tehnologie. Totul îți pare un cui când singurul tău instrument este un ciocan. Am o înțelegere complexă a modul în care tehnologia prost aplicată este responsabilă pentru majoritatea problemelor de administrare a terenurilor pe care le întâmpinăm azi. […] Leopardul miliardar nu-și va schimba petele care l-au făcut cel mai puternic om de pe planetă.”, a concluzionat fermierul.