12 ian. 2022 | 08:47

Bill Gates dă lovitura din nou, în 2022: în ce investește o sumă fabuloasă, știe el ce face

ACTUALITATE
Bill Gates dă lovitura din nou, în 2022: în ce investește o sumă fabuloasă, știe el ce face

Bill Gates nu a avut niciodată ”toate ouăle în același coș”, iar cea mai recentă investiție a miliardarului este dintr-un cu totul alt spectru decât proiectele detaliate anterior. Nu mai puțin de 15 miliarde de dolari vrea să bage în asta.

Printre numeroasele afaceri în care are diverse interese, Bill Gates se află în spatele Breakthrough Energy Catalyst (BEC). Aceasta este un fond public-privat prin intermediul căruia miliardarul va investi 15 miliarde de dolari în proiecte de tehnologie curată. Planurile sale se extind dincolo de granița Statelor Unite ale Americii în Marea Britanie și Uniunea Europeană, conform datelor obținute de CNBC.

Tehnologia curată, noua ambiție a lui Bill Gates

Pe vremea când era încă în fruntea clasamentului celor mai bogați oameni din lume, Bill Gates a fondat BEC, în 2015. Între timp, Breakthrough Energy Group a strâns nu mai puțin de 1,5 miliarde de dolari de la diverse companii și organizații caritabile. Pe lângă valoarea cu pricina, însă, Jonah Goldman, directorul general al BEC, a declarat pentru Financial Times că fondul intenționează în cele din urmă să investească de 10 ori această sumă sau 15 miliarde de dolari.

Banii se pare că nu vor veni însă exclusiv de la Bill Gates. În schimb, Goldman a explicat că fondul intenționează să utilizeze structuri financiare inovatoare și acorduri de parteneriat. Pe site-ul său, Breakthrough Energy descrie BEC ca ”un program menit să demonstreze cum putem finanța, produce și cumpăra noile soluții care vor sprijini o economie cu emisii reduse de carbon”.

În prima etapă, BEC vrea să se concentreze pe captarea directă a aerului, generarea de hidrogen verde, stocarea de energie pe durată lungă și generarea de combustibil pentru aviație cu impact redus asupra mediului. Conform datelor obținute de FT, fondul intenționează să facă investiții în mai multe proiecte mari, inițiative care, altfel, nu ar fi viabile din punct de vedere financiar. În consecință, va face donații filantropice, investiții în acțiuni și acorduri de achiziție de produse.

Pe lângă Bill Gates, în spatele Breakthrough Energy se află Microsoft, BlackRock, General Motors, American Airlines, Boston Consulting Group, Bank of America și ArcelorMittal. Sprijin pentru inițiativele sale a venit și din partea Departamentului pentru Energie al SUA și Comisia Europeană.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele