16 iun. 2022 | 17:55

Banca Transilvania te umple de bani: de obicei unei bănci îi dai tu, nu-ți dă ea. Ce se întâmplă, cine primește sume frumoase

ACTUALITATE
Banca Transilvania te umple de bani: de obicei unei bănci îi dai tu, nu-ți dă ea. Ce se întâmplă, cine primește sume frumoase

Vești bune pentru acționarii Băncii Transilvania, una dintre cele mai importante instituții financiare de pe piața de profil din țara noastră. În curând, începe împărțirea dividendelor.

Bani frumoși urmează să intre în conturile celor ce au avut inspirația și încrederea de a investi în Banca Transilvania.

Începând de joi, până pe 15 iunie 2025, Depozitul Central va distribui dividendele aferente anului 2021 pentru acţionarii Băncii Transilvania.

De notat că valoarea dividendului brut pe acţiune este de 0,1267533618 lei.

Ce trebuie să știi despre banii pe care îi oferă banca. Pe cine răsplătește

Conform datelor oficiale, se pare că acţionarii care beneficiază de dividende sunt cei înregistraţi în registrul acţionarilor emitentului, la data de 6 iunie 2022.

Un aspect important și demn de punctat este că acţionarii care sunt clienţi ai unui Participant la sistemul de compensare-decontare şi registru al Depozitarului Central îşi pot încasa dividendele prin intermediul acestuia.

Restul plăților se efectuează prin transfer bancar, în baza solicitărilor transmise de acţionari, sau în numerar, la ghişeele bancare ale BT din întreaga ţară.

Conform raportului financiar aferent primului trimestru al anului curent, profitul net consolidat al Grupului BT este de 400,33 milioane lei, din care cel al băncii este de 307,52 milioane lei. Subsidiarele şi participațiile de capital au contribuit cu aproximativ 92,82 de milioane de lei la profitabilitatea BT.

Activele Grupului Financiar BT au ajuns la finalul primului trimestru la 128,3 miliarde lei, iar creditele nete au crescut până la 58,6 miliarde lei. Depozitele clienţilor au ajuns la 107,42 miliarde lei – dintre care 71,77 miliarde lei sunt economiile persoanelor fizice, iar 35,65 miliarde lei, depozitele companiilor, oferind un raport credite/depozite de 58,4%.

„România a început anul plin de incertitudini și mai provocator ca oricând. 2022 a venit cu turbulențe macroeconomice, cu o situație geopolitică regională complicată, creșteri de prețuri și probleme logistice. În acest context, Banca Transilvania a dovedit că poate susține, indiferent de context, planurile clienților săi, atât prin finanțări care au crescut, cât și prin investiții în tehnologie. Activitatea și veniturile băncii sunt peste estimări și peste buget, iar rezultatul net este în linie cu bugetul. Ne bucură că românii și-au continuat planurile, iar BT a crescut susținut creditarea și operațiunile”, a declarat Omer Tetik, Director General, Banca Transilvania.