Aston Martin DBX707: ”cel mai puternic SUV din lume”, de ce

Aston Martin DBX707: ”cel mai puternic SUV din lume”, de ce

Modelul DBX de 697 CP al lui Aston Martin oferă performanțele unei supermașini.

Aston Martin, care caută să extindă atractivitatea vehiculului său cel mai vândut în ultimii ani, SUV-ul DBX, adaugă o versiune super-performantă care accelerează la 100 km/h în doar 3,1 secunde.

Acel nivel de performanță în ceea ce Aston numește „cel mai puternic SUV din lume” are un preț. Când sosește DBX707 în al doilea trimestru, se preconizează că va costa între 189.000 și 200.000 de lire sterline pe piața sa natală din Marea Britanie.

DBX707 își ia numele de la puterea vehiculului V-8 twin-turbo de 4,0 litri derivat de la Mercedes-Benz. Folosind sistemul de măsurare european, V-8 cu 32 de supape este evaluat la 707 CP.

Motorul SUV-ului este în esență o versiune reajustată a unității care alimentează actualul DBX, care este evaluat la 542 CP și oferă un timp de la 0 la 100 km/h de 4,3 secunde. Motorul este cuplat la o transmisie cu ambreiaj umed cu nouă trepte, o nouă cutie de viteze despre care inginerii Aston spun că oferă schimbări mai rapide și mai directe decât transmisia automată hidraulică convențională folosită la DBX.

Performanță deblocată

„Am deblocat cu adevărat potențialul de performanță din cadrul lui DBX pentru a crea un SUV de înaltă performanță de nivel mondial”, a declarat Ralph Illenberger, șeful grupului motopropulsor al Aston Martin, într-un comunicat. „Câștigurile uriașe pe care le-am găsit atât în ​​ceea ce privește puterea, cât și cuplul demonstrează nu numai priceperea inerentă a V-8 bi-turbo de 4,0 litri, ci și apetitul Aston Martin și capacitatea de a găsi soluții inginerești fără compromisuri”, a adăugat el.

DBX707 primește o nouă grilă mai mare, cu noi prize de aer și canale de răcire a frânei. Luminile de zi au fost, de asemenea, reproiectate. Modificările cosmetice ajută să canalizeze mai mult aer în compartimentul motorului pentru răcirea motorului twin-turbo. Spatele vehiculului are un spoiler pentru a ajuta la reducerea liftului la viteze mari, iar difuzorul de aer din spate a fost mărit.

Interiorul a fost, de asemenea, actualizat cu o nouă consolă inferioară care adaugă comutatoare pentru modurile de conducere; anterior, șoferul a selectat modurile printr-un ecran și submeniuri. Comutatoarele reglează sistemul de suspensie, programul de schimbare a transmisiei, controlul tracțiunii și sunetul de evacuare.

În primul său an de producție, Aston a livrat aproximativ 3.000 de DBX. Anul trecut, producătorul britanic de automobile a vândut 6.182 de vehicule la nivel global.

Primele livrări sunt programate la începutul trimestrului II din 2022. Modelul poate fi comandat prin intermediul Aston Martin Bucharest, Dealer Oficial Aston Martin în România.

Citește și: