05 ian. 2022 | 13:55

Ar putea fi o premieră: aceste căști au o autonomie de 50 de ore

ACTUALITATE
Ar putea fi o premieră: aceste căști au o autonomie de 50 de ore

Autonomia de 50 de ore, pentru un set de căști, ar putea părea un concept de domeniul viitorului. Cu toate astea, lucrul acesta este posibil acum datorită inovației de care a dat dovadă un producător.

Panasonic a scos pe piață tot felul de echipamente audio, de când a reînviat brandul emblematic Technics, în 2014. Recent, acestei liste i s-a adăugat un nou produs care promite a fi unul cu adevărat revoluționar, din punct de vedere al autonomiei. Vorbim despre EAH-800, căștile wireless care, conform producătorului, ar fi capabile să rămână „în viață” aproximativ 50 de ore. Cu alte cuvinte, poți uita de reîncărcarea căștilor mai bine de două zile.

Noile căști Technics promit să spargă barierele autonomiei

În mod evident, rămâne de văzut dacă aceste căști vor reuși să își atingă scopul, produsul fiind, în acest moment, la stadiul de „încercăm marea cu sarea”. Chiar și așa, luând în calcul că vorbim despre Panasonic, ne putem aștepta ca promisiunile să fie onorate.

Aceste căști, cu o autonomie de 50 ore, vor fi prezentate, în mod oficial, la CES 2022.

Conform a ceea ce știm până în acest moment, căștile EAH-A800 vor beneficia și de o tehnologie îmbunătățită de anulare activă a sunetului, Panasonic susținând că experiența anterioară în domeniul hi-fi i-ar fi ajutat să-și dezvolte constant tehnologia din spatele echipamentelor audio. Este vorba despre o configurație hibridă, duală. Mai mult, o cameră de control va avea ca scop gestionarea fluxului de aer. Această caracteristică ar putea aduce benefiicii, din punct de vedere al puterii bas-ului, mult apreciat de pasionații de audiții muzicale

În plus, noile căști ar fi capabile să facă diferența dintre zgomotele dorite și cele nedorite, prin activarea modurilor „ambient” și „atenție”, în funcție de necesități. Dispozitivul are opt microfoane, patru dintre acestea având țelul de a capta vocea, în timp ce restul de patru să filtreze zgomotul ambiental.

Compania a mai spus că autonomia acestor căști ar putea crește chiar și la 60 ore, dacă se dezactivează funcția de anulare activă a sunetului. O încărcare de numai 15 minute ar putea să ofere până la 10 ore de utilizare. 

Acestea vor putea fi cumpărate începând cu luna februarie, contra sumei de 349 de euro și vor fi disponibile în două culori: alb și negru.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele