Boxa portabilă care nu lasă petrecerea să se termine: se alimentează cu lumină

Boxa portabilă care nu lasă petrecerea să se termine: se alimentează cu lumină

În cazul în care dai o petrecere și vrei să nu mai depinzi de reîncărcarea boxei portabile, află că niște oameni s-au gândit la asta și, mai mult decât atât, par să fi rezolvat problema.

La sfârșitul anului trecut, Exeger și Mayht au anunțat că vor face un parteneriat pentru a crea o boxă portabilă Bluetooth cu un sistem de alimentare aparte. Mai exact, această boxă ar urma să se alimenteze cu lumină naturală.

Boxa portabilă a fost anunțată la CES

Noua invenție a celor două companii aflate în parteneriat a fost anunțată la CES, în luna decembrie, unde prototipul a fost prezentat publicului din întreaga lume. Boxa portabilă revoluționară se bazează pe Powerfoyle, un sistem care poate transforma lumina naturală în energie, astfel că, atât timp cât vă aflați într-un mediu natural, petrecerea ar putea să dureze toată ziua, boxa fiind, în permanență, alimentată de această sursă gratuită.

Inventatorii au mai spus, de asemenea, că ar fi reinventat „nucleul driverului” aceste boxe, cu scopul de a introduce noțiunea de invers proporționalitate între mărimea difuzoarelor și puterea acestora de redare. Cu alte cuvinte, conform prezentării, noua boxă ar urma să redea sunetul clar și să dispună de un bas decent (aspect deosebit de important pentru împătimiții de muzică).

De asemeea, driverele Mayht au nevoie de mai puțină energie decât dispozitivele audio similare, celulele solare fiind o sursă de energie aparent suficientă pentru acest difuzor.

Detaliile despre specificațiile boxei suplimentare sunt, în acest moment, neclare. Așadar, nu se știe cât la sută din suprafața device-ului dispune de material Powerfoyle.

Această tehnologie nu este una nouă, ea a fost prezentată anterior și în ceea ce privește căștile Urbanista din Los Angeles.

Singura condiție pentru ca acest sistem să funcționeze este să folosești boxa exclusiv într-un mediu luminat natural. Am putea spune că tehnologia este perfectă pentru petrecerile de zi, în aer liber.

Citește și: